Továbbtanulás-elbizonytalanodtam, de nincs is más ötletem. Mit tegyek?
Na, jó, akkor neki esek még egyszer...
Szerinted akik elvégezték, mennyire tartották izgalmasnak az egészet?
Hát... szerintem meg azért ezek olyan témák, amiket még bőven lehet szeretni, persze sok mindentől függ: tanár, leadott anyag részletessége, átláthatósága és általában az órák minősége. Amúgy a kémia sem mindegy, melyik része: én például a szervest tök érdekesnek találtam, bár az is biztos, hogy egyetemen jó terjengős anyag. De nagyon érdekes, ahogy a világot ilyen modellekbe préseljük, és hogy milyen kis változók elegek szignifikáns különbséghez.
Amúgy arra még nem gondoltál, hogy nem csak orvos lehetsz egészségügyi pályán? Akkor jobban megválogathatod, mit szeretnél tanulni. Bár biztos valahogy úgy van, hogy az orvosira is különböző beállítottsággal mennek - van, aki inkább gyakorlati, más inkább elméleti érdeklődésű - de azért egy kevésbé hosszú képzésen kevesebbet kapsz a számodra unalmas elméletből.
Szóval... szerintem a biosz nem olyan, mint mondjuk a matek, ami annyira elvont magasságokat tud megütni, hogy az emberek reakciója csak egy szenvelgős bröááf. Ugyanez lehet a fizikával, mondjuk. De a biosz, főleg ezeken az alacsonyabb szinteken( mármint sejt, biokémia ) bár nem a legkönnyebb, kifejezetten érdekes, hiszen ezzel ténylegesen megismersz folyamatokat, ráadásul benned zajlanak, nem olyan távoli, mint mondjuk a fémek tágulása. Alapvetően kell egy szemlélet, hogy jól meg tudd közelíteni, és nem is akármilyen absztrakciós képességeket követel, hogy jól ráláss a témákra. Engem pont jobban zavar az agyatlan magolás rész, mint az anatómia, bár abban a rendeződés harmóniája tetszik.
Igazából én külsős vagyok, úgyhogy tényleg nem tudom megmondani, mi is a "helyes" hozzáállás az orvosira, de azért nem árt, ha a szakmádat minél inkább szőröstül-bőröstül szereted. Ilyen gyógytornász, dietetikus nem jöhetnek szóba nálad?
Amúgy milyen OKJ-ra jársz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!