Megbuktam matekból :S:S pedig járok különtanárhoz is, meg gyakorlok itthon is :S és mégis egyeseket írok, hallotam egy betegségről, diszkalkulia ha nem téved. Lehetséges hogy ilyenem van?
igen van, kérni kell az isk. vezetésnél, a szakirányú vizsgálatot, nem ők végzik, de elküldenek a megfelelő helyre.
sajnois sokáig tart amíg hivatalos papír lesz belőle
órára kell járni, de osztályozás alól felmenthetnek.
Szia!
Tudom mit erzel,h min mesz at.Nagyon sajnallak.
Ugyanez volt velem is.Szinte minden idomet a matekra fektettem ra.Meg is gimibe 2-szer is buktam.
Pedig a matekot leszamitva jo tanulonak szamitottam.
Igen,van egy ilyen "betegseg" inkabb tanulasbeli problemanak vagy nehezsegnek hivnam.
Az eretsegi evebe mentem el h kideritseg ezt a problemat.
Csinaltak egy IQ-tesztet,ami jol sikerult.Aztan kulonbozo feladatokat kellett csinalnom.Vegul egy matek feladat lapot kellett elvegezni.
Szoval az eredmeny az lett h nekem is ez a bajom de mivel mar akkor 18-at betoltottem es eretsegis evben voltam,nem adtak rola igazolast.
Szoval eleg gaz volt.De 2-essel leeretsegiztem.Gondolhatod h milyen boldog voltam.
Ja es meg valami.Kell a matek tanarod szakvelemenye is h megkapd ezt a papirt.
Nem tudom h altalanos vagy kozepsulis vagy de minel hamarabb kerj idopontot a vizsgalatra valamint irja meg a tanarod a szakvelemenyt.
Remelem nem csuszol ki az idobol mint en.:)
Ha kozepsulis vagy akkor es felmentenek akkor a matek helyett kell valasztanod egy tantargyat amibol eretsegizel.
Remelem tudtam vmit segiteni.
Sok sikert.
Ne haragudj, de szerintem neked nincs ilyen jellegű betegséged, simán csak nem megy a matek.
Ez a betegség ennél komolyabb, az már kiderült volna régebben is.
Nekem sem megy a matek, mindig odafigyeltem, jártam különtanárhoz, házit is megpróbáltam megcsinálni stb, de minden dolgozatom 1es volt mindig.
Állandóan buktam.
Találni kell egy jó matektanárt, aki átsegít ezen. Én sem hittem, hogy sikerül, de mindent tökéletesen elmondtam és a pótvizsgám hibátlan lett.
Nekem jó tanárom volt, sokat beszélgettünk is. De én egész nyáron minden nap (!) jártam hozzá reggeltől délután 2ig. Őszintén nem tudom mit csináltam volna, ha ennyi matekozás után nem megyek át.
Nekem rengeteg matektanárom volt előtte (külön órák) de ne tudd meg, csak a pénzt vitték. Nem értettem semmit. Keresgélni kell, ha pár alkalom után úgy érzed nem az igazi, akkor keress mást.
Ajánlanám azt, akihez én jártam de nem vagyok pesti és ő amúgy nem is vállal embereket már... de remélem találsz egy jó tanárt.
De ha tényleg több áll a háttérben, akkor mindenképpen járj utána és kérj igazolást erről, hogy ne piszkáljanak téged a matekkal.
Szia!
Gyógypedagógus vagyok!
Nem írtad, hogy mennyi idős vagy ,de nem igazán hinném,hogy diszkalkuliád van. Az ennél összetettebb , bonyolultabb, és jóval hamarabb előjött volna. Nekem nincs semmijen zavarom, anno mégis megbuktam matekból gimiben , igaz csak félévkor. Elsősorban én vagyok hülye hozzá, másodsorban a tanár szemét volt, és a különtanárom is jófej volt, de nem olyan módszerrel csinálta ami nekem jó lett volna. Na meg a végére már tényleg a világból ki lehetett volna kergetni egy matekpéldával. Úgyhogy az előző válaszolóval értek egyet. Ez annál sokkal összetettebb. Általában általános iskola 2. osztályára ki szokott derülni mindenkiről ,ha ilyen vagy ehhez hasonló problémája van. De legkésőbb alsó tagozat végére. Fentebb már csak készség, vagy képesség hiánya.
Te!!
2010.08.24. Pótvizsgáztam Egyedül matekból.
MEGHÚZTAK...
Ha fizikából,kémiából megálltad a helyed akkor csak annyi hogy utálod a matekot mint én ennyi. nincs miért aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!