Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne elmennem ilyen...

Érdemes lenne elmennem ilyen diszkalkúlia vizsgálatra?

Figyelt kérdés

nem tudom hogy most tényleg ennyire hülye lennék, vagy tényleg diszkalkúliás vagyok.

Lényegében soha életemben nem ment a matematika. Nem tudok fejben szorozni és osztani, kivonni is kcisit nehezen, összeadás már megy. Kilencedikes vagyok, a mostani matematika dolgozataim is siralmasak lettek...

Nem tudom analóg óráról leolvasni az időt, égtájakat se jegyzem meg, nehezen jegyzek meg egy egyszerű matematikai/kémiai számolást (pl a moláris tömeg számolása - ami a legegyszerűbb számolás kémiából, egyszerűen nem megy, korrepetálásra járok de mindig elfelejtem hogy és mint kell...)

Rendszeresen járok matematika korrepetálásra (iskolában), külön matektanárom is van, de reménytelen vagyok. Ha meg is jegyzem mit kell csinálni, másnapra elfelejtem.

Testnevelésórákon se tudok rendesen szerepelni (gimnasztikai gyakorlatok, pl 4 ütemű gyakorlatok, tánclépések, stb) nem tudom megjegyezni. Nézem a többieket, próbálom utánozni, de valami egész más sül ki. És természetesen elszid a tanár, hogy azért nem csinálom mert lusta vagyok, stb, mikor nem igaz.

Humán tantárgyakból 4-5 vagyok, úgy lettem kémiából 5-ös nyolcadikban, hogy a számolásos dogáknál mindig hiányzotam (beteg voltam, stb)

Fizikából majdnem megbuktam a számolások miatt, a szorgalmi feladatok mentettek meg...

Szóval, mindenképpen menjek el ilyen vizsgálatra? Vagy csak szimplán hülye vagyok ezekhez?:S

2010. okt. 18. 23:31
 1/2 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez már diszkalkulia (rövid u-val írják amúgy) esélyes, menj el vizsgálatra.
2010. okt. 19. 01:19
 2/2 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is menj el.Legalább ha bebizonyosodik akkor nem kell matek órára járnod és érettségizned sem kell belőle, henm helyette valami másból.
2010. okt. 19. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!