Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nem lehet a fősulin/eg...

Tényleg nem lehet a fősulin/egyetemen laptop/sz.gép nélkül élni?

Figyelt kérdés

:-(Nem igazán telne rá, de állítólag lehetetlen nélküle továbbtanulni.

Ha mégis lehetséges lenne, vmi olcsóbb kéne (100000 körül, akár használtan is), tanuláshoz, nethez, néha játékhoz... tehát kb mindenhez. Egyébként hamar elavulnak?

Köszi a válaszokat a hozzáértőknek :-)

2009. máj. 31. 21:40
1 2
 11/15 anonim válasza:
59%
szia! Én egyetemista éveim alatt kaptam szüleimtől egy laptopot, mert szükségem volt rá a tanulás miatt. Nem mondom, hogy gép nélkül nem lehet elvégezni az egyetemet, de ahogy az egyik hozzászóló már irta is, lényegesen hatékonyabbá teszi a tanulást, órára, vizsgára készülést. Önmagában a tantárgyfelvételek, vizsgárajelentkezés is interneten történik mostmár mindenhol és nem mindegy, hogy reggel 8-ra -amikor "megnyitják" a jelentkezési lehetőséget- könyvtárba kell berohannod, vagy kényelmesen a saját géped előtt ülve várod és állítod össze a vizsgarended. Nálunk pl. főleg vizsgaidőszakban rengeteg kidolgozott anyag terjedt msn-en, e-mail útján, amiket pl. könyvtárba vagy nem is tudsz letölteni, mert nem engedik, vagy nem tudod elég gyakran megnézni a kapott e-mail-eket. A szakdolgozatom megírása pedig egy gyötrelem lett volna saját gép nélkül, főleg, hogy éjszaka fog a legjobban az agyam, olyankor jön az "ihlet". A lényeg, hogy ha van rá egy lehetőséged akkor szerezz be egy gépet. A laptopot én személy szerint azért ajánlanám, mert azt haza is tudod vinni magaddal, azaz a rajta tárolt tananyagokat otthon is nézegetheted. Erről jut eszembe... én remekül tanultam gépről, azaz a nyomtatási költségeket megspóroltam, na meg ezáltan a tankönyvköltségek nagy részét is, azaz jó befektetés hosszú távra. Az elavulásról annyit, hogy nekem már 5 éves a kis gépem, nem egy huuu de milyen szuper gép, de átlag felhasználónak tökéletes és semmi elavulást nem érzékelek rajta. Manapság figyeltem reklámújságokban, hogy a saját gépemtől kétszer jobb laptopokat lehet már 100.000,-Ft-ért kapni, boltba , garanciával. Használtan meg ettől is olcsóbban, de akkor már ha van 100.000 Ft-od, mint ahogy a kérdésben említetted inkább vedd meg boltba.. figyeld az akciókat. Tényleg jó befektetés.
2009. máj. 31. 23:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Biztos meg lehet élni. Szerintetek mi volt, amikor még nem volt számítógép? Nem volt egyetemi oktatás?
2009. jún. 1. 08:46
 13/15 anonim ***** válasza:
69%
De volt egyetemi oktatás, csak nem az volt egy házidolgozat követelménye, hogy times new roman betűstílus, 12-es betűméret, másfeles sorköz, stb, stb. Az órákat a vizsgákat nem csak és kizárólag interneten keresztül lehetett felvenni. Most meg elég keményen ott kell ülnöd és gyorsan felvenned az adott órát, adott tanárhoz, adott időpontra, míg be nem telik ,mert különben borul az egész, hogy a vizsgákat már meg se említsem. A tanárokkal lényegében mi csak emailen tudunk kommunikálni. Pl ha még nem rakta fel a jegyed, de már jelentkezned kéne esetlegesen UV-ra, akkor emailt írsz, nem bent dekkolsz mindennap az irodája előtt várva, hogy hát ha bejön és beszélhetsz vele. Van ,hogy elhagyják a házidogákat, ha a saját gépeden lementetted egyszerűen fogod és kinyomtatod újra, nem újra megírod. Tehát volt egyetem, csak változtak az elvárások, változott a rendszer.
2009. jún. 1. 09:22
 14/15 A kérdező kommentje:

Hűha...köszi a válaszokat :-) Egy kérdésemre se írtak ilyen gyorsan ennyit :D Meg amúgy tök jókat írtatok.

Egyébként én is arra gondoltam, h az órafelvétel, vizsgák, anyagok, meg ha beadni kell vmit, stb. Egyetemre nem hiszem h bevinném, nem látom sok értelmét. De tényleg jobb a saját légkörömben tanulgatni, ahol akarok, amikor akarok, mint sorban állni a könyvtárban... ahogy magamat ismerem több előnye lenne :-) Inkább a laptopot választanám, mivel jóval messzebb fogok tanulni, így fontos szempont a hordozhatóság. Hogy pénzt h szerzek, még nem tudom :D Diákmunkából csak egy részét lehet összeszedni.

2009. jún. 1. 11:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Vegyél használtan, én a laptomomat 70ezer forintért vásároltam.
2009. jún. 1. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!