Tényleg nem lehet a fősulin/egyetemen laptop/sz.gép
nélkül élni?
Figyelt kérdés
:-(Nem igazán telne rá, de állítólag lehetetlen nélküle továbbtanulni.
Ha mégis lehetséges lenne, vmi olcsóbb kéne (100000 körül, akár használtan is), tanuláshoz, nethez, néha játékhoz... tehát kb mindenhez. Egyébként hamar elavulnak?
Hogyne lehetne élni nélküle:) Nekem mondjuk van, de sosem viszem be egyetemre, nemtudok rajta jegyzetelni, max unaloműzőnek használnám ahogy ismerem magam. Amúgy pár év alatt elavulnak igazából, de sokáig használhatóak ha vigyázol rá.
2009. máj. 31. 21:45
2/15 anonim válasza:
Teljesen meg lehet élni nélkülük.
Nem kényelmes, de a dolgozatokat meg lehet írni a könyvtárban is.
(Mondjuk szakdogához már érdemes beszerezni egyet.)
2009. máj. 31. 21:46
3/15 anonim válasza:
Százezerért egészen normális új laptopot is lehet ma már venni.Elavulni elavul hamar,de ha nem játszol rajta,akkor régi gépet is használhatsz még sokáig.Azt meg nem tudom,hogy nélkülözhetetlen-e az egyetemen.
2009. máj. 31. 21:59
4/15 anonim válasza:
én nem tudnék nélküle élni.
A kollégiumban legalábbis nem lehet mást csinálni csak ülni és verni a billentyűzetet :)
Meg egy csomó beadandót kell irni és azt csak a saját gépemen tudnék, a könyvtárban nem lenne ihletem.
2009. máj. 31. 22:00
5/15 anonim válasza:
nekem is van, de én sem viszem be egyetemre, max a beadandókat írom meg rajta, de azt sem mindig:-)
2009. máj. 31. 22:15
6/15 anonim válasza:
a laptop teljesen nélkülözhető, az asztali gép azért más téma, főleg a net a fontos, nekem a tanáraim 90%-a a netre tett fel sokmindent, az órák anyagát, sőt kidolgozott téteelket is begépelve neten keresztül kaptam... szóval nem feltétlenül kell egyik sem, de nagyon hasznos, ha netközelben tudsz lenni legalább hetente 1-szer
2009. máj. 31. 22:31
7/15 anonim válasza:
Szakja válogatja,de szerintem is nehéz nélküle. De nem lehetetlen. Attól függ , milyen mennyiségű elemzést házi dolgozatot készítesz, mennyire van humorod napokat könyvtárban tölteni és ott utána nézni mindennek, ja és persze várni a gépre, majd ott több száz ember között megírni a dolgozatot. Arról nem is beszélve, hogy tőlünk sűrűn elvárták ,hogy diavetítésben adjunk elő dolgokat a csoportnak és ahhoz megint gép kell, pendrive kell hasonlók. Tehát lehet élni nélküle, csak jóval nehezebb. Egyébként elárulom,hogy 100000-ből már takaros kis gépet hozol össze.
2009. máj. 31. 22:31
8/15 anonim válasza:
ha nem infon vagy hasonlon vagy meg lehet nelkule elni. en egyetemre sose viszem, fokent kikapcsolodasra (mess,film) hasznalom. de van kozos group-unk a yahoon ahova felteszik a tanarok az oran bemutatott power pointot, a fenykepeket a preparatumokrol, 1-2 kiegeszito anyagot valamint a csoport tagjai a sajat kepeiket az orarol, jegyzeteket, stb. es hireket is itt kapunk vizsgakrol, datumokat, fuleseket, bulikrol, stb. ugyh nem art ha azert heti 1szer van internethozzaferhetoseged.
ha mas varosban tanulsz, akkor mindenkepp laptopot erdemes venni mert konnyen hordozhato es keves helyet foglal. 200.000FT-ert mar egesz jokat lehet kapni.
2009. máj. 31. 22:48
9/15 anonim válasza:
Szerintem lehetetlen meglenni nélküle (vagy asztali gép nélkül). Nem azért, mert becipeled magaddal, hanem mert sok cuccot a netről kell leszedni, meg kommunikálni a tanárokkal, csoporttársakkal, neten kell intézni az ügyeket...szóval én azt mondom amióta van netem, laptopom és nyomtatóm, azóta az életminőségem tanulási szempontból rengeteget javult, mert a nyomtatás miatt is sokszor kellett sok helyre futkosnom, várakoznom, fizetnem, és ez egy csomó körtől kímél meg. Én nem szeretek más gépeken irkálni, mert az enyémben van az adatnázisom, akármikor akármibe bele tudok nyúlni, és amikor egyszerre több könyvből meg cikkből dolgozol...hát kell az otthoni környezet.
2009. máj. 31. 22:49
10/15 anonim válasza:
Nem kellenek százezrek egy számítógéphez, amin most írok, 20ezer forintomba került tavaly. Elsősorban az animációs játékokhoz kellenek a modern gépek, ahhoz, hogy netezgess vagy dolgozatot gépelj, bármilyen régi gép jó, amin elindul a windows xp.
Egyébként biztosan végig lehet csinálni az egyetemet saját gép nélkül, de ha pl. nem tanultál gépírást, és nem vakon gépelsz, a fél életedet a könyvtárban töltheted, amíg megírod a dolgozataidat. Arról nem beszélve, hogy a könyvtáraknak nyitvatartási idejük is van, otthon meg addig dolgozol, amíg jólesik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!