Egyetemre laptop vagy PC?
Üdv!
BME-ről van szó, AutoCad, SolidEdge használat lesz, szóval gépigény is!
Egyetem mellett milyen ténylegesen érzékelhető előnyei vannak egy laptopnak?
Albiból haza csak kis időre megyek hétvégén, mert ugyanabban a városban lakunk szóval a hétvégém nem utazásból meg távollétből áll.
A PC viszont sokkal-sokkal erősebb ugyanazért a pénzért. Sokkal jobban fejleszthető, ha valami gond van egy alkatrészt könnyen és sokkal olcsóbban lehet cserélni.. (amit laposba nem is biztos, hogy lehet)
Szóval mennyit jelent a laptop mobilitása?
Attól függ, hogy az egyetem biztosít e a gyakorlatokra számítógépeket, tehát olyan teremben vagytok, ahol mindenkinek jut egy gép. Nem ismerem a BME-t, de esélyes, hogy igen.
Laptop mobilitása pedig azt is jelent, hogy egész nap a fél szemedet rajta kell tartani, pár ismerősömtől lopták el laptopot az egyetemen.
A BME-n természetesen minden gyakorlaton jut gép, de nyilván otthoni gyakorláshoz el kell gondolkozni, mi a legjobb.
Az első válaszolónak írom, hogy laptophoz is lehet monitort kapcsolni, én rendszeresen használom úgy a gépet, és azért egy mai monitor már nem olyan drága, szóval ez nem érv amellett, hogy asztali gépet vegyen az ember.
Én a PC-re szavaznék (és szavaztam is a magam részéről :D), pontosan a felsorolt érveid miatt. Kis időre járok haza én is, a buszon addig nem kapnék elő egy laptopot, örülök, hogy addig nyugi van és csak utazok. Igaz, az otthoni PC-m nem egy mai eresztés, de emiatt úgy intézem, hogy az albiban már kész legyek a házival/ mikor megyek vissza legyen elég időm megcsinálni, mikor hazamegyek.
A suliban meg tényleg jut mindenkire gép, szóval ez sem játszik. Esetleg akkor érhet még valamit a lapos,ha messze laksz az egyetemtől, és sok a lyukas órád... De az utóbbi egyébként is félévenként változik.
Köszönöm a kommenteket.
Biztos, hogy PC lesz.
Annyira nem érzem fontosnak, hogy mindig magammal vigyem és rosszul érezném magam amiatt, hogy ugyanannyi pénzből többszörösen gyengébb gépet kapnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!