Mit kezdjek magammal, merre tovább?
Ha ennyire tanácstalan vagy, akkor én azt javaslom, addig ne jelentkezz, várj egy évet, azzal még nem vesztesz semmit, addig menj el dolgozni valahova, legalább gyűlne egy kis pénzed, később úgyis jól fog jönni.
Sok ismerősöm van, akik hasonlóan voltak mint te, okosak voltak, de nem tudták mik legyenek, így csak úgy jelentkeztek, hogy mégis legyen valami. Ők azóta majdnem mindig megbánták, vagy szakot váltottak, van olyan is, akik már a harmadik egyetemre járnak és ez se tetszik... szóval ilyen meggondolatlanul nincs értelme belevágni, keress olyat, amit később szívesen csinálnál. ha ilyen nincs, akkor várj tényleg egy évet, és közben talán rájössz. És azért mondom, hogy addig dolgozz majd, mert így talán lehetsz eladó egy boltban, de lehet azt fogod érezni, hogy szívesebben csinálnál valamilyen értelmiségi munkát, és elgondolkozhatsz közben, hogy milyen helyen látnád magad szívesen pár év múlva dolgozni.
De egyébként nem muszáj felsőoktatásra jelentkezned, nyugodtan válassz valamilyen szakmát, ha az tetszik meg!
Megint én vagyok, az a baj, hogy nincs célod, amiért küzdjél, nem motivál semmi, ezért nem tudsz jól tanulni.
Épp ezért mondom, hogy tényleg egy évig dolgozz, aztán addig találd ki, mi a vágyad, mert ha találsz valamit, amit teljes szívvel tudnál csinálni, azért biztos szívesen küzdenél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!