Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon nehéz az iskolatáskám,...

Nagyon nehéz az iskolatáskám, mit tegyek? 15/L

Figyelt kérdés
Minden reggel és délután nagyon fárasztó a nehéz táskát cipelni. Direkt háti táskát választottam, de nem segít, ugyanúgy csak görnyedve tudok menni. Holnap is nyolc órám lesz: 4 nagy könyv, 5 kisebb könyv, 5 nagy füzet, 3 kicsi... Vizet már nem is szoktam vinni, mert így is nagyon nehéz. A táskában van még 1 mappa, fésũ, bérlettartó, kulcs, telefon, fülhallgató, tolltartó, zsepik, kistükör, ajakápoló. Ti hogy oldjátok meg? 15/L
2012. jan. 19. 15:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én is csak a szükséges dolgokat viszem, mert vannak olyan könyvek, amiből csak leckét kapunk, de órán nem használjuk. És van, amit csak órán használunk, otthon nem kell (pl. atlasz - bár otthon is kell a tanulni, de otthon van egy csomó másik atlasz, ha más nem, akkor a neten keresek térképet), az ilyeneket a szekrényben tartom a suliban. Csak azokra az órákra hordok spirálfüzetet, amelyiken megkövetelik. A többire A/5-öst vagy A/4-es sima füzetet viszek. A tolltartómban csak pár ceruza, toll meg radír van. Telefon, bérlet, fülhallgató a zsebemben. Kistükröt nem hordok magammal, ha meg akarom nézni magam, akkor elmegyek a mosdóba. Zsepiből nem hordok százas csomagot, csak annyit, hogy aznapra elég legyen. Az ajakápoló meg nem oszt, nem szoroz.
2012. jan. 19. 21:33
 12/13 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván nem a zsebkendő meg a kistükör húzza le a hátadat, úgyhogy a második válasszal semmire se mész. A zsebbe pakolással se, mert a könyvek adják a súly nagy részét, és amit cipelsz, az a hátitáskában van a legjobb helyen. Az egyik, hogy meg lehet beszélni a tanárokkal, hogy mondják meg, mikor fog kelleni a könyv, mikor nem, és csak akkor vidd. A másik, hogy ha van pénz még egy könyvre vagy tudsz szerezni a könyvtárból, vagy valamelyik felsőbb évestől használtan kölcsönbe egy példányt a tanév végéig, akkor tartsd bent az iskolában, a sajátodat meg otthon. Én ezt csináltam néhány könyvvel, igaz, akkor még olcsóbbak voltak, de meggyőzheted a szüleidet, hogy ez egy egészségügyi beruházás.
2012. jan. 20. 13:08
 13/13 anonim ***** válasza:

A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.

Nem talált,közel sem vagyok 15 éves, és nem túlzottan igénylem a rám irányuló etikára való nevelésedet.

Te bizonyára nagyon átérzed a helyzetemet:)

2012. jan. 20. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!