Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » KÉMIA! Megér egy próbát, vagy...

KÉMIA! Megér egy próbát, vagy sem?

Figyelt kérdés
2011-ben érettségiztem középszinten előrehozottan kémiából. Nagyon nehéz volt a feladatsor, 70%-os lett. Ez az utolsó évem középiskolában, szerintetek van értelme megjelölni a BME-VBK-n a vegyészmérnökit, vagy inkább keressek más irányt?
2012. jan. 6. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, sajnos így nagyon kevés az esélye, hogy felvesznek. :-( Szerintem próbáld meg most tavasszal emelt szinten, és feküdj rá nagyon a tárgyra! Emellett jó lenne egy matek emelt is, viszont ha nem érzed biztosra, akkor egy felsőfokú vagy 2 középfokú nyelvvizsga mindenképp játszik.

Hajrá!

2012. jan. 6. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez így nem elég... Szerintem próbáld meg újra az érettségit, a középszintű anyag alapelvárás hogy tudd, még az emelt is igazából... Szóval úgyis meg kell tanulnod ilyen szinten. Egyébként emeltezned kéne valamiből, vagy két nyelvvizsga, nem tudom az van e.
2012. jan. 7. 00:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Én emelt matekozok, viszont most találtam ki a BME-VBK-t szóval 4 hónap alatt kellene beseggelnem a kémia emelt anyagot.
2012. jan. 7. 01:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Az egész Villányis könyvre gondoltam.
2012. jan. 7. 01:59
 5/7 anonim ***** válasza:
A kémiát aztán hiába seggeled be, azzal nem fogsz bekerülni a VBK-ra. Az érettségi (emelt még inkább) olyan felépítésű, hogy ha nem vágod marhára a számolásokat, meg nem érted az összefüggéseket, akkor nem mész vele semmire. És nyilván az egyetemen sem fog ártani, hogy ha átlátod a kémiát.
2012. jan. 7. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:
jah.. az emelt szint 60%a csak számolásból áll
2012. jan. 17. 17:42
 7/7 anonim válasza:

Én VBK-s vagyok, és sok olyan ismerősöm van, akik kémia nélkül jöttek ide (pl matek-infóval meg matek-biosszal), de meg lehet tanulni, max első 1-2 félévben lassan fogsz belezökkenni.

De ha most nekiállsz, bőven meg lehet tanulni a gimis kémiát érettségire, és egy jó segítséggel a számolás is menni fog!

Hajrá! :)

2012. jan. 22. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!