KÉMIA! Megér egy próbát, vagy sem?
Figyelt kérdés
2011-ben érettségiztem középszinten előrehozottan kémiából. Nagyon nehéz volt a feladatsor, 70%-os lett. Ez az utolsó évem középiskolában, szerintetek van értelme megjelölni a BME-VBK-n a vegyészmérnökit, vagy inkább keressek más irányt?2012. jan. 6. 22:33
1/7 anonim válasza:
Hát, sajnos így nagyon kevés az esélye, hogy felvesznek. :-( Szerintem próbáld meg most tavasszal emelt szinten, és feküdj rá nagyon a tárgyra! Emellett jó lenne egy matek emelt is, viszont ha nem érzed biztosra, akkor egy felsőfokú vagy 2 középfokú nyelvvizsga mindenképp játszik.
Hajrá!
2/7 anonim válasza:
Ez így nem elég... Szerintem próbáld meg újra az érettségit, a középszintű anyag alapelvárás hogy tudd, még az emelt is igazából... Szóval úgyis meg kell tanulnod ilyen szinten. Egyébként emeltezned kéne valamiből, vagy két nyelvvizsga, nem tudom az van e.
3/7 anonim válasza:
Én emelt matekozok, viszont most találtam ki a BME-VBK-t szóval 4 hónap alatt kellene beseggelnem a kémia emelt anyagot.
4/7 anonim válasza:
Az egész Villányis könyvre gondoltam.
5/7 anonim válasza:
A kémiát aztán hiába seggeled be, azzal nem fogsz bekerülni a VBK-ra. Az érettségi (emelt még inkább) olyan felépítésű, hogy ha nem vágod marhára a számolásokat, meg nem érted az összefüggéseket, akkor nem mész vele semmire. És nyilván az egyetemen sem fog ártani, hogy ha átlátod a kémiát.
6/7 anonim válasza:
jah.. az emelt szint 60%a csak számolásból áll
7/7 anonim válasza:
Én VBK-s vagyok, és sok olyan ismerősöm van, akik kémia nélkül jöttek ide (pl matek-infóval meg matek-biosszal), de meg lehet tanulni, max első 1-2 félévben lassan fogsz belezökkenni.
De ha most nekiállsz, bőven meg lehet tanulni a gimis kémiát érettségire, és egy jó segítséggel a számolás is menni fog!
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!