Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki főiskolára...

Miért akar mindenki főiskolára és egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Én hülyeségnek tartom azt hogy ha itt mindenki szinte ezen a fórumon(tisztelet a kivételnek) a felsőoktatásba akar kerülni! Szerintem manapság már egy diploma nem sokat ér, azon kívül hogy ki lehet vele törölni a segget. Pláne az ilyen szakokkal mint pl. andragógia, kommunikáció, bölcsész szakok stb. Ma már csak nagyon kevés szakkal lehet munkát is találni pl. orvos, mérnök.
2012. jan. 6. 19:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

#4-es érdekes, én egy fillért nem fizetek azért, hogy egyetemre járok, sőt, az egyetem fizet nekem ösztöndíjat, mert jól tanulok.

Amúgy meg tényleg sok helyen elvárás már a felsőfokú végzettség + ott van amit már említettek, a biztonság érzet, hogy ha nagyon nagy gáz van, akkor külföldön sem fognak körberöhögni, ha munkát keresek.

2012. jan. 7. 02:46
 12/14 anonim ***** válasza:
63%
Diploma a minimum.
2012. jan. 7. 14:08
 13/14 anonim válasza:
74%
A mai világban nem mész semmire egy érettségivel. Tudod mit én inkább megcsinálom az első diplomát, azért azzal már el lehet helyezkedni főleg ha az ember diploma előtt is dolgozik. Utána megcsinálom a másodikat, munka mellett, megcsinálható és majd gyerek és munka mellett a harmadikat és akkor majd igazán el tudok helyezkedni vagy ha vmi csoda folytán mégsem akkor én elmondhatom, hogy mindent megtettem. De az aki meg sem próbálja nem azért teszi mert nem tud majd diplomával sem elhelyezkedni hanem azért mert az hiszi NEM KÉPES RÁ. Hagyjatok békén olyan dolgokkal mint hogy minek tanulni. Kell mert ez az élet rendje, mert amikor majd azt veszed észre hogy nem tudsz beszélgetni, mert nem értesz a témához akkor majd mehetsz pszichológushoz, mert A TANULATLAN EBEREKET EBBEN A VILÁGBAN LENÉZIK. Ha csak nincs protekciód (amitől alapjáraton is felfordul a gyomrom) akkor SEMMI ESÉLYED egy érettségivel, ne álmodj. Az energiádat inkább fordítsd teperésre és küzdelemre.
2014. máj. 2. 08:59
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

10-20ezer forintos óra bér? Micsoda?

Előttem lévőnek van igaza!

2017. febr. 5. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!