Szakközépből esélytelen lesz egyetemre jelentkeznem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem akarok túl sokat mondani,a lényeg,hogy annyira elrontottam az általánosban a tanulmányaimat,hogy csak szakközépbe vettek fel. (vendéglátós suliba) Viszont a késöbbiekben pszichológiát szeretnék tanulni.Általánosban 6 évig voltam kitűnő tanuló,utána elkallódtam,pedig a kisujjamból rázhattam volna ki mindent.Most mit tegyek? Ha jól sikerül az érettségi akkor felvesznek majd egyetemre? Előre is köszi! 15L2012. jan. 4. 20:35
11/11 anonim válasza:
Mondok valami érdekeset. Sok olyan egyetemi szak van, ahol komoly előny, ha szakirányos szakközépből jöttél. Tipikusan ilyen az ÖSSZES műszaki képzés.
"mert a gimnáziumokban amikor voltam mindenhol kiemelték,hogy csak nem a tanulok 100%-a egyetemre/főiskolára megy az érettségi után."
Azért, mert nem tehet mást! Ma Magyarországon egy érettségivel nem mész szinte semmire, mert mindenkinek van. Tehát a gimi, ha nem tanulsz tovább, kb semmit nem ér. A szakközépben érettségi után maradhatsz szakmát tanulni, vagy mehetsz tovább a felsőoktatásba.
És az 1-2 elitebb gimin kívül a többinek még a színvonala sem különb egy szakközépiskoláénál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!