Jó ötlet au-pair-nek jelentkeznem?
Már nagyon régóta tervezem -és szüleim is támogatnak benne-, hogy külföldre emnjek dolgozni, esetleg tanulni. Eddig azonban mindig volt valamiféle akadálya. Vagy főiskola, vagy álláskeresés, vagy a korábbi párom. Most azonban utóbbi is végetért, ami bevallom, nagyon megvisel. Valami nagyon mást szeretnék scsinálni, kimozdulni, mert egyszerűen felborult az életem. Azt terveztem együtt maradunk és boldogan élünk. Ő azonban máshogy döntött. Bár nagyon nehéz elfogadnom, nem tehetek mást, megpróbálok továbblépni. Ráadásul normális munkát itthon sem találok, nagyon rámférne a nyelvtanulás is.
Így megkerestem egy au-pair ügynökséget és valószínű, hogy március közepén utazom is az USA-ba. Kb addigra tudok elintézni mindent.
Leírnátok a véleményeteket a döntésemről? Tudnátok tanácsot adni?
Szia!
Ebben a topikban sokmindent leírtak a válaszolók!
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Szia
én is voltam aupair, nem könnyű munka, de megéri. Én sok barátot szereztem önállósodtam és nyelvet tanultam. De ha nem jó családhoz kerülsz, akkor sok megaláztatást kell elviselned. Szóval kétféleképpen sülhet el. Szurkolok h neked jó legyen, én sosem fogom megbánni pedig nem volt egy álom a család ahol voltam
Barátnőm Angliába ment ki, neki nem jött túlságosan be..
Rémes családhoz került, mindent vele végeztettek el.. Vigyázzon 3 gyerekre, főzzön, mosson, takarítson, menjen el bevásárolni..Amikor felvetette, hogy akkor legalább valaki autóval vigye el, akkor lehordták, hogy ez a cseléd dolga, nem kellene reklamálnia..
Volt, hogy 2 hétre elmentek a szülők nyaralni, őt otthonhagyták a gyerekekkel. Pénzt nem sokat hagytak neki, 4-5 nap alatt el is fogyott, utána a saját pénzén etette a gyerekeket, meg magát,amit utána nem akartak neki kifizetni..
Szóval vigyázz, hogy milyen családhoz kerülsz.. de remélem jó szerencséd lesz!
Soha nem értettem miért vannak egyesek felháborodva azért, mert takaritaniuk és egyéb házimunkát kellett végezniük. Szerintem annyi pénzért, és ellátásért simán belefér.Nekem nem jelentett gondot.
Miért mégis mit gondoltok? Majd annyi lesz a dolgotok, hogy leültök monopolyzni a gyerekkel, aztán viszlát?
Nevetséges, hogy egyeseknek "megalázó" a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!