Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó ötlet au-pair-nek jelentkez...

Jó ötlet au-pair-nek jelentkeznem?

Figyelt kérdés

Már nagyon régóta tervezem -és szüleim is támogatnak benne-, hogy külföldre emnjek dolgozni, esetleg tanulni. Eddig azonban mindig volt valamiféle akadálya. Vagy főiskola, vagy álláskeresés, vagy a korábbi párom. Most azonban utóbbi is végetért, ami bevallom, nagyon megvisel. Valami nagyon mást szeretnék scsinálni, kimozdulni, mert egyszerűen felborult az életem. Azt terveztem együtt maradunk és boldogan élünk. Ő azonban máshogy döntött. Bár nagyon nehéz elfogadnom, nem tehetek mást, megpróbálok továbblépni. Ráadásul normális munkát itthon sem találok, nagyon rámférne a nyelvtanulás is.

Így megkerestem egy au-pair ügynökséget és valószínű, hogy március közepén utazom is az USA-ba. Kb addigra tudok elintézni mindent.

Leírnátok a véleményeteket a döntésemről? Tudnátok tanácsot adni?

2011. nov. 19. 19:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem értettem miért vannak egyesek felháborodva azért, mert takaritaniuk és egyéb házimunkát kellett végezniük. Szerintem annyi pénzért, és ellátásért simán belefér.Nekem nem jelentett gondot.

Miért mégis mit gondoltok? Majd annyi lesz a dolgotok, hogy leültök monopolyzni a gyerekkel, aztán viszlát?

Nevetséges, hogy egyeseknek "megalázó" a munka.

Azért van különbség a sima takarítás és a megalázó munka között. Amikor megkérnek, hogy söpörjek fel ebéd után, mert morzsázott a gyerek, vagy tegyem rendbe a gyerek szobáját, azzal semmi gond, természetes, hogy ezeket megcsinálom. De nekem pl. volt egy olyan családom, ahol a szülők a saját szemetüket nem bírták elvinni a szoba sarkában lévő szemetesig, tespedtek a tévé előtt, engem meg leordítottak, hogy hogy képzelem, hogy nem dobom ki a koszos zsebkendőiket meg egyebeket. Oké, kidobom nekik, ha megkérnek rá, de egyrészt az au pair feladata, hogy a gyerekkel foglalkozzon, nem kéne elvárásnak lennie, hogy a szülők után is én takarítsak (ha ilyen munkakörbe keresnek embert, ne au pair állást hirdessenek, hanem takarítói állást), másrészt milyen lesz az a gyerek, aki úgy nő fel, hogy azt látja, hogy a szülei mást ugráltatnak, hogy takarítson össze utánuk? Meg az se volt szép, hogy elmondták, mi lesz a feladatom, gyerekeket felkelteni, megreggeliztetni, elvinni az iskolába, délután tanulni meg játszani velük. Ez okés is volt, ezeket csináltam, de pluszban még én főztem a családra, én jártam el bevásárolni, mostam, vasaltam, takarítottam, amiről előzőleg egy büdös szó se esett, gyakorlatilag reggeltől estig minden hétköznap azonnal ugranom kellett, ha hívtak. Hétvégén is csak azért nem, mert tudtam, hogy ha ott maradnék, akkor dolgoztatnának, szóval elhúztam onnan ismerősökhöz. És mindezért még kevesebbet is fizettek, mint a másik családom, akiknél tényleg csak a gyerekekkel kellett foglalkozni napi 6 órában hétköznap. Azért elég gáz, ha egy au pairt alkalmzó család nem tudja, mi a különbség a házvezetőnő meg az au pair között.

2011. nov. 20. 13:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát jól bevállaltad Amerikát rögtön.

Tényleg családtól függ, szinte minden.

Viszont egy jó tanács: Mindegy hol vagy, mit csinálsz, mindig legyen nálad annyi pénz, hogy akár a következő nap hazajuthass. Így nagy baj nem érhet.

2011. nov. 21. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!