Hogy érti a tanár, hogy nem fog engedni érettségizni matekból, csak mert a dogáim 1-esek? Meg fog buktatni évvégén? 12. -ben lehet valaki ekkora szemét?
A matek nagyon konnyu es szorakoztato játék, bizonyara nem jok a tanaraid. Hova jarsz?
Heti 5-6 oranal kevesebbetek van, ugye? Na, ott romlik el a dolog... akkor elkezdenek magyarazni, memorizaltatni, mert nincs ido arra - legalabbis ezt hiszik -, hogy rávezessenek, kikisérletezzétek a problémamegoldást.:S
Nem tudod megkérni egy osztalytarsadat, hogy óra után vegyétek át lassabban? A tanárnak is kell szolj, hogy nem tudod kovetni, ő afelelős azert, hogy a diak jol teljesitsen, megértsen mindent. Ha ez nem lehetseges az órán, akkor kell tartson korrepetálást. Hányan jártok ebben a cipőben az osztályban?
A matekot nem tanulni kell, hanem megérteni. Igazan semmi memorizálandó nincs benne - ami kevés van, azt meg nem kell fejből tudni, hsizen érettséginél lehet használni a könyvet, amiben ezek ossze vannak gyűjtve.
Igaz, hogy vannak az egyoldalas bizonyitasok is erettsegin, de ha kettesre gyursz, akkor ne azokkal bajlodj, konnyebbek a számolási példák.
És aki nem matek vonalon megy tovabb, annak ugyis nagyobb hasznara valik a problemamegoldasi, mint a bizonyitaslevezetesi tudás.:)
Szia!
Velem hasonló volt a helyzet. Világ életemben borzalmas voltam matekból, kisebb koromban rám is akarták fogni, hogy dyscalculiás vagyok, aztán végül kiderült, hogy nem, csak már annyira rástresszelek, hogy nem megy. Én eljártam külön matek tanárhoz, főleg 12.-ben volt fontos(!). Heti 2x foglalkozott velem, és elmagyarázta érthetőbben az anyagot, néha nagyon dedós példákkal, de ez van, én így értettem meg. Egyedül nem fog menni, tudom, mert nekem sem ment. Ülhettem felette, ezt ugye nem lehet bemagolni. Különben meg semmi stressz, az érettségin úgyis átenged, mert hülye lenne szóbeliztetni. Ha meg mégis szóbelizni kell, hallottam már matek szóbelit, hát egy elsős gyerek átment volna. ;) Ne aggódj! Inkább próbálj arra koncentrálni, amiből tovább fogsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!