Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Te mit tennel a helyemben?

Te mit tennel a helyemben?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, elsoeves. Megvagyok az alapszakommal, de nem ezt szeretnem munkamnak, hanem az ehhez tartozo mestert. A gond ott van, hogy az altalam valasztott majdani szakiranyomon nem indul mester, az itteni felsosok szerint. Tobbszor utananeztem, a felvi szerint indul (kreditelismeressel) es itt is feltettem mar kerdeskent, akkor is arra jutottunk, hogy indul. (ja es a mestert indito iskola honlapjan is fent van, de szamomra nem egyertelmu) Ebben azonban bovebben senki nem tud tajekoztatni, hiaba probalkozok. Ezert gondoltam, hogy elkezdek levelezon egy masik szakot, amire viszont tutira indul mester. Ezt viszont csak koltsegesen tudom megtenni, mert az allamit mesterre tartogatom. Itt jon be a kepbe a valodi problema: a penz. Ossze tudnek ra szedni annyit amennyit kell, de anyukam nyakaban van egy 400 ezres hitel, amit o sose fog tudni kifizetni. Abbol a penzbol rendezhetnem azt neki, es legalabb nullazodna. Nem tudom mit tegyek, alapbol eleg onzo vagyok, de attol tartok ezt nem tudom megtenni, muszaj segitenem neki. Ellenben, ha megse indul mester az en szakiranyomrol (szakiranyt most kell valasztanom, az amelyikrol tutira indul, nagyon nem szeretnem) akkor 40 evet kell olyan munkakorben eltoltenem, amit nem erzek hivatasomnak. Nem tudom mennyire ertheto, barki aki tud segiteni tanaccsal, vagy mesterszakkal kapcsolatban tud infot ahol tajekozodhatok, azt nagyon megkoszonnem!
2011. nov. 26. 11:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha amit megpróbálnál levelezőn az bejön neked, akkor válaszd azt, anyukádnak meg majd segítesz ha már rendesen dolgozol.
2011. nov. 26. 13:46
 2/3 A kérdező kommentje:
"Bejon", de csak erdekel, az alapszakaba annak sem szeretnek dolgozni. A hitelt nem lehet meg 6 evig elhuzni mig en tanulok.
2011. nov. 26. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Először azt írtad hogy azért kezdenél újabb alapszakot mert azon tutira indul mester. Ha csak ezért meg hogy érdekel, azt feleslegesnek tartom, akkor várd meg hogy indul-e az amit szeretnél, ha meg nem akkor vársz még egy évet vagy elmész máshova.
2011. nov. 27. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!