Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvos akarok lenni, nagyon,...

Orvos akarok lenni, nagyon, de megéri ennyit küzdeni?

Figyelt kérdés
azért akarok orvos lenni,mert életeket akarok menteni. viszont rengeteget tanulok már most, még jó pár évet végig kell tanulnom,aztán meg ha itt maradok rossz körülmények közt,alacsony fizetéssel fogok dolgozni. nagyon úgy érzem,hogy nem éri meg. addigra mire végzek még ki tudja milyen törvények lesznek,lehet hogy ide fogják kötni a rezidenseket x évre,mert mindenki megy ki. segítene ha ösztönöznétek,mert úgy érzem,nem éri meg,de ha nem leszek orvos biztos hogy megbánom a későbbiekben.
2011. nov. 19. 17:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja, valamit azért tisztázni szeretnék. Lehet hogy félreérthető voltam, vagy nem hangsúlyoztam eléggé, de én is egyetértek azzal, hogy jobban meg kell az orvosokat fizetni, nem lehet őket a végtelenségig kizsákmányolni. Csak az bosszant, hogy olyan szintű mártírgyártás folyik ezen a vonalon, mintha mindenki ebben az országban a pénzben fürdene, míg szegény orvosok éheznek, mert nem így van. Ugyanúgy alul vannak fizetve az ápolók és más egészségügyi dolgozók, a tanárok, a tűzoltók, stb...
2011. nov. 21. 17:45
 12/13 anonim ***** válasza:

Én azt akarom mondani, hogy sok orvos/orvostanhallgató egyetértene a röghözkötéssel, meg azzal az elmélettel hogy aki az adófizetők pénzén tanult az ne menjen ki külföldre végleg, hanem magyar betegeket gyógyítson, HA biztosítanának nekik egy normális életszínvonalat. Többek közt én is. És aztán persze ott vannak azok, akiknek semmi sem elég. Ilyen is van.

Abban igazad van, hogy a mártírkodás undorító dolog. Szerintem is az. De valahogy fel kell hívni magunkra a figyelmet. Vagy legyünk agresszívak? Hát igen, lehet hogy egyszer az is eljön...

2011. nov. 21. 18:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Csak az bosszant, hogy olyan szintű mártírgyártás folyik ezen a vonalon, mintha mindenki ebben az országban a pénzben fürdene, míg szegény orvosok éheznek, mert nem így van. Ugyanúgy alul vannak fizetve az ápolók és más egészségügyi dolgozók, a tanárok, a tűzoltók, stb..."

Senki nem mondta, hogy csak az orvosok fizetésével van gond.

Csak az eü-n kívül a mártírkodáson kívül máshogy is tudják hallatni a hangjukat. Pl. MÁV-sztrájk ugye.

Mert ugye ő megteheti. Az eü-sök meg nem mondhatják azt, hogy "akkor mi most sztrájkolunk".

Egyébként szerintem is elvárható, hogy ha az ember állami pénzen tanul, akkor itt is dolgozzon. Csak egyrészt ezt nem csak az orvosokra kellene bevezetni. Másrészt pedig: rengeteg olyan ember van, aki megszerzett egy diplomát (épp nem volt jobb ötlete, szeretet volna még diákigazolványt, nem volt kedve dolgozni stb...mert ugye ilyen van rengeteg!), de marhára nem azon a területen helyezkedett el. Akkor az ő diplomáját is feleslegesen fizettük, nem? Vagy aki elkezdte az egyetemet az állam pénzén, de 5 év szenvedés után rájött, hogy neki mégse jön be...

Annak miért finanszíroztuk?

Szóval el lehet ezen filozofálgatni.

De a lényeg akkor is az, hogy ameddig a béreket nem rendezik, addig nem is szabadna erről beszélni. Majd akkor legyen röghözkötés, ha annyi pénzt tudnak biztosítani, amiből tisztességesen meg lehet élni.

2011. nov. 21. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!