Spiró György: Jönnek. Komolyan próbatétel volt?
Egyes oldalakon azt hangoztatják, hogy az idei érettségiben található Spiró György idézet próbatétel volt a diákoknak, hogy a mellette vagy az ellene való érvelést választják-e? Sokan hangoztatják, hogy aki jól csinálta, az ellene érvelt, mert jól értelmezték a szöveget.
A Magyar Hírlap a parlamentben ülő oktatási minisztert hibáztatja, nem csodálja, hogy ide jutott az ország, hogy ilyen csúf tréfát mernek űzni a fiatalokkal.
Mégis mi ebből az igazság? Ellene kellett érvelni? Próbatétel? Ha Bíró Zoltánnak(a cikk írójának) igaza lenne abban, hogy a parlamentben Spiró György versét istenítik, én akkor sem tartanám bölcs dolognak ezt egy érettségibe beletenni... Egységet akarnak rombolni? De az is lehet, hogy ezzel lesz meg az egység... Érdekelne ti mit gondoltok? Nekem ez nagyon zavaros, és szeretnék tisztán látni.
Szerintem gusztustalan, hogy ez megtörténhetett. Én Izraelben nem lehetnék érettségi tétel, ha írnék egy verset a pénzéhes népírtó zsidókról. Pedig én sem zsidóellenes lennék, mert nem az átlag zsidókról írnék rosszat, csak a "rosszabbik" fajtáról fejteném ki a véleményem. De ez ott senkit nem érdekelne, mert nem tűrnék, hogy bárki is ilyet mondjon a népük egy részére.
Én elítélem Spiró Györgyöt és azokat is, akik ezt nem tekintik problémának.
"Amúgy meg a Jönnek nem magyarellenes, hanem nagymagyarellenes, és elhiszem, hogy ez utóbbiak támadva érzik magukat (a vers, és nem az érettségi által), de az országnak azért ezen nincs mit felháborodnia."
Igen,itt nem!
De szerinted,ha Szerbiában egy ilyet írnának,akkor az író hány napig élne?
Ez a különbség tisztelt antiradikális barátom!
Most őszíntén!
Mi az hogy nagymagyar?
Ti tényleg különbséget tesztek magyar és magyar között?
Igen valaki imádja a szülőföldjét. Ezért kell jelzőt tenni a származása elé? Nem értem hogy miért nem az elé teszünk jelzőt aki kevésbé imádja országát és aki imádja az maradna simán csak magyar. Ez már az erkölcstelenség netovábbja. Mélymagyarok. Esküszöm ezen én elsírtam magam. Hová jutottunk...
Utolsó:
Csak Magyarországon tűrnek el egy ilyen verset.
Nem akarom megint felhozni példának Szerbiát (de bármelyiket lehetne),ott szerintem az ilyen Spiró félék lógnának a meggyfán másnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!