Történelem OKTV 2011/2012 1. forduló megoldókulcs?
Na, kijavította a tanárom, 56 pont, nem túl jó, de legalább továbbküldhető.
Az oszlopokra a válasz a Gibraltári-szoros.
Bocs de nem tudom elküldeni, a tanárom adta nekem oda (papíron) és már vissza adtam neki. De ha bármi kérdés van, válaszolok.
A véres törvényeknél az az idegesítő, hogy "I. Erzsébet rendelete" is jó válasz lett volna, amit persze tudtam hogy ő hozta, de a kérdés alapján egyáltalán nem gondoltam, hogy ezt elfogadnák.
Sziasztok!
Én is most írtam. 12.osztályos vagyok.
Tavaly bejutottam a döntőbe és annyira megszerettem, hogy idén is jelentkeztem :)
Nekem 90%-os lett. Az elejét nagyon elrontottam...
Nektek hogy sikerült?
"Nekem 90%-os lett. Az elejét nagyon elrontottam..." Ne viccelj, nagyon semmit sem ronthattál el ha 90%-os lett :)
Gondolom akkor esélyem sincs a továbbjutásra. Durva, van olyan ismerősöm aki két éve 97%-osra írta, és még annál is volt jobb.
Nem.
Tavaly is a 2.fordulót 121-en írtuk.
A tanárom (aki már rutinos OKTV terén) mondta, hogy általában 120-an jutnak a második fordulóba.
Majd azt követően ott is felezik a társaságot (60-62 főre), akik a pályamunkát írják. Majd ismét felezik és így jutnak a döntőbe 30-an.
(ahogy írtam, tavaly én is bejutottam.) )Örülnék neki, ha itt tudnánk egymással kommunikálni, akik továbbjutottak :)
57 pontom lett, de pl. a hiányos szövegbe nem tudtam, hogy katolikus keresztény is elfogadható, meg eretnek (ariánust írtam, és hát az jó elvileg, de nem az volt az eredetiben).
héraklész oszlpoai gibraltár, az ellenfelek szulejmánnál zrínyi, jurisics, meg tomori (esetleg II: Lajos)
am a megoldőkulcsban pálfordulat és páli fordulat is elfogadható, pedig hát a pálfordulat saul/pál útja, a páli fordulat pedig a keresztény vallás nyitása a gazdagok felé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!