Orvos vagy gyogyszeresz szeretnek lenni! Kerlek segitcsetek! Ha tustok tancsot adni nem lennetek oly kedvesek hogy segitetek? KOSZONOM!
okj? Romániában???? Ezt az előző válaszadótól kérdeztem
okj=országos képzési jegyzék...ismernünk kéne az ottani közoktatási rendszert! Mert itt Magyarországon, egyrészt sima középiskola elvégzése után nem lehet senki sem óvónő, sem tanítónő már, semmilyen pedagógus (régen volt csak ilyen óvónőképző szakközépiskola,de már megszünt) Itt bármilyen középiskolában le kell érettségizni először, aztán főiskolára vagy egyetemre kell járni, amit ha elvégzel lehetsz gyógyszerész, vagy orvos (ez a hosszadalmasabb)Szóval nem tudjuk, hogy ott mi a rendszer! Ha ott Romániában szeretnéd elvégezni a gyógyszerész képzést, vagy ami kell hozzá ill. ott tanulnál orvosnak, nézz utána konkrétan abban az iskolában ahova mennél majd, hogy mik a követelmények hozzá...biztos van ott is valami olyan lehetőség, ha ki is tanultál egy szakmát akkor is tudsz más valamit is tanulni később anélkül, hogy újra elvégeznél egy középiskolát
En meg bolondulnek ha nem sikerulne eltem nagy vagyai:
-pedagogus
-orvos/gyogyszeresz:x:x:x:x
A román az apanyelvem beszólás nagyon tetszett ;)
Egyébként semmiről nem késtél le és nem szenvedsz hátrányt, nyugi. Esetleg magadtól is felkészülhetsz bioszból és kémiából, bár nem tudom, hogy Romániában mi a helyzet, mik a követelmények a sikeres felvételihez. Nálunk az orvosira (gyógyszerészetre is) kötelező biológiából és kémiából vagy fizikából érettségizni, illetve legalább az egyiket emelt szinten kell teljesíteni. A bioszt szerintem meg lehet tanulni egyedül is, csak nagyon jó könyvek kellenek hozzá, itthon mindenképpen a Mozaikos tankönyvek a legjobbak. Kémiából kellhet egy kis segítség, heti 1-2 alkalommal külön tanár, de nagy részt az is a te szorgalmadon múlik. Kémiából is a Mozaikos tankönyvek a legjobbak, plusz van egy olyan, hogy Villányi Attila: Ötösöm lesz kémiából. Ez mindenféle számolásra megtanít, akkor is, ha teljesen kezdő vagy, én is úgy álltam neki, hogy semmit nem tudtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!