Legyek gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az ilyesmi, kémiából és bioszból, de igazából mindenből jó vagyok, ha tanulásról van szó, akkor nem lustálkodom. Kémia-biológia tagozatra megyek most, 9.-be, és tudom, hogy még messze van, de mostanában komolyabban elgondolkodtam rajta, hogy lehetnék gyógyszerész. Megéri gyógyszerésznek tanulni, keresik őket, gyorsan állást kapnék? Hány évig kell tanulni egy gyógyszerésznek például a SOTE-n? Tanulás a legkisebb akadály, még egyszer hangsúlyozom.
2011. aug. 22. 23:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
15%
ha jól tudom 4év. én is gondolkodtam ezen hogy menjek gyógyszerésznek, de nekem annyian mondták már hogy oda azok mennek akiket nem vettek fel orvosira...hogy az 'ilyen' szak... úgyhogy inkább hagyom.
2011. aug. 22. 23:57
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Én is gyógyszerész vagyok! Csak ajánlani tudom!
2011. aug. 23. 00:03
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Én nagyon ajánlom. Szerintem nagyobb (de legalábbis biztosabb) jövő van benne, mint az orvosiban.
2011. aug. 23. 00:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó szakma a gyógyszerész de azért az kissé túlzás ,hogy biztosabb a jövője mint egy orvosnak. Jó az orvosi egyetem nagyon nehéz lehet és a rezidensként töltött idő se fenékig tejfel gondolom. De egy orvos, aki már szakvizsgát tett valamilyen orvosi területből válogathat az itthoni és a nagyon jól fizető külföldi állások közül legalábbis olyan nem lesz mostanában ,hogy egy orvos nem talál munkát. És jó orvosként azért sokkal több pénzt össze lehet szedni mint amennyit egy átlag gyógyszerész keres. Rokonom gyógyszerész már legalább 20 éve és szerinte hamarosan telítődik itthon a szakma. De félre értés ne essék semmi bajom a gyógyszerészekkel nagyon jó munka de azért azt ne állítsuk ,hogy biztosabb jövője van mint egy orvosnak.
2011. aug. 23. 07:17
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Az első nem jól írta, nem 4 hanem 5 év. És a diplomával együtt jár a Dr. cím is. Amúgy ne csak gyógyszertári munkában gondolkodj, ott vannak a gyárak ahol rohadt jól keres egy gyógyszerész, vagy ha a kutatás érdekel akkor ott az egyetem.
2011. aug. 23. 09:44
 6/16 anonim ***** válasza:
76%

Persze hogy több pénzt szed össze az orvos, hálapénzből könnyű. (Esetleg magándokiként, de ehhez nagyon sok idő és pénz kell, mire az ember kiépít egy biztos lábakon álló praxist.)

Én most júniusban végeztem Debrecenben gyógyszerészként, 2 hét alatt lett állásom, és 200-on felül van a havi nettóm - így, pályakezdőként. Lehet, hogy hosszútávon az orvosokat többre tartják, de melyik orvosjelölt keres ennyit 25 évesen?

Persze aki elhivatott, az legyen orvos, de azért egy gyógyszerészt sem kell sajnálni, kevesebb ideig tanul és stabilabb fizetést kap. Igény pedig van rájuk, nem igazán van olyan volt évfolyamtársam, aki ne tudott volna elhelyezkedni.

2011. aug. 23. 11:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolót kérdezem, mely tárgyak voltak a leghúzósabbak az 5 év alatt? Bocs az offért.
2011. aug. 23. 12:04
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem a matek, mert az sosem volt erősségem. :) Na de így átlagban a húzósabbak a sejtbiosz (amit az orvosisokkal együtt tanultunk, ahogy a fizikát is), az analitika, és a fizikai kémia voltak.
2011. aug. 23. 12:14
 9/16 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok, ha 9 év múlva úgy alakul, hogy gyógyszerész diplomám lesz, mennyi esélyem lesz az elhelyezkedésre a mai állapothoz képest?
2011. aug. 23. 13:46
 10/16 anonim ***** válasza:
Gyógyszerészként nem leszel munkanélküli, ez biztos. Rengeteg területen el lehet vele helyezkedni. Ha jó eredménnyel végzed az egyetemet, akkor már a diplomázás előtt kapni fogsz ajánlatokat. Minket is már az utolsó félév elején hívogattak, főleg gyógyszergyárak - külföldre is.
2011. aug. 23. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!