Legyek gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az ilyesmi, kémiából és bioszból, de igazából mindenből jó vagyok, ha tanulásról van szó, akkor nem lustálkodom. Kémia-biológia tagozatra megyek most, 9.-be, és tudom, hogy még messze van, de mostanában komolyabban elgondolkodtam rajta, hogy lehetnék gyógyszerész. Megéri gyógyszerésznek tanulni, keresik őket, gyorsan állást kapnék? Hány évig kell tanulni egy gyógyszerésznek például a SOTE-n? Tanulás a legkisebb akadály, még egyszer hangsúlyozom.
2011. aug. 22. 23:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én is gyógyszerész akartam lenni, de ahhoz annyi pont kell, hogy lecsúsznék róla. Szóval, ha jól tanulsz hajrá. Éhenhalni nem fogsz vele az biztos :)
2011. aug. 24. 15:37
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Ez hülyeség, hogy a gyógyszerészek csak azért gyógyszerészek mert nem veszik fel őket az orvosira.. szinte alig van különbség a ponthatárok közöttt.

Amúgy nem leszel munkanélküli gyógyszerészként, mindenképpen találsz munkát. Elég jól is fizet, de azért annyira nem mint külföldön. Gyógyszerészek is sokat keresnek külföldön, annyit nem mint egy orvos, de százszor többet keresnek külföldön mint itthon, mint a legtöbb eü-i szakma.

2011. aug. 24. 16:00
 13/16 A kérdező kommentje:
Így, 15 éves fejjel most elképzelhetetlennek tűnik, hogy valaha külföldön dolgozzak, de ha az élet úgy alakítja... Hm, lehet. Jöhetnek még válaszok! Egyébként mennyire nőies vagy férfias foglalkozás ez, milyen a nemek aránya?
2011. aug. 24. 18:22
 14/16 anonim ***** válasza:
sztem olyan 40% nő, 60% férfi :)
2011. aug. 24. 18:24
 15/16 anonim ***** válasza:

A gyógyszerész szakma eléggé elnőiesedett, sokkal több a lány, kevés férfi van.

Egyébként, nem minden orvos kap hálapénzt, az állami bérek meg nagyon alacsonyak, viszont egy jó gyógyszerész el tud menni gyárba, kutatni, meg magángyógyszertárba se olyan rossz a fizetés, jobban keresnek mint egy orvos. Munkád szerintem lenne, gyógyszerészre mindig szükség lesz.

2011. aug. 25. 13:52
 16/16 anonim válasza:
Na mi lett? :)
2020. máj. 11. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!