Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Bursa Hungaricára mennyire...

A Bursa Hungaricára mennyire vagyok esélyes?

Figyelt kérdés
Most pályázom először, másodéves vagyok. Állítólag csak 4 egészes átlagtól adják meg, nekem 3,47 lett. Mit tudtok erről az egészről?
2011. szept. 2. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Kizárt hogy megkapd.
2011. szept. 2. 10:28
 2/8 anonim ***** válasza:
A bursaát kizárólag szociális alapon ítélik oda, nem? Akkor meg senkit nem érdekel a tanulmányi átlagod, sőt úgy emlékszem, nincs is ilyen kérdés az úrlapon, csak az egy főre jutót kérdezik, meg egyéb, a szociális helyzeteddel kapcsolatos dolgokat. Nekem soha nem volt 4,00es átlagom, és mindig kaptam bursát.
2011. szept. 2. 12:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát ezt a polgármester mondta. És állítólag az is feltétel, hogy ne legyen bukott tárgy. Egyik barátnőmnek volt és nem is kapott onnantól. (előző félévekben viszont igen)
2011. szept. 2. 12:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Én is többször buktam, de mint mondtam, ez teljesen mellékes, az önkormányzat egyszerűen nem is értesül erről, hiszen a pályázati űrlapon nincs semmilyen, a tanulmányokra vonatkozó kérdés. De megkerestem a bursa honlapján a gyik-et:

Figyelembe lehet-e venni a bírálat során (mint saját szempontot) a tanulmányi eredményeket, vagy egyéb, a szociális helyzeten kívüli szempontot?

Semmiképpen sem. Az önkormányzatok kizárólag szociális szempontok alapján bírálják el a pályázatokat.

2011. szept. 2. 13:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát ez érdekes, mert nekem kérnem is kellett indexmásolatot. Nem lehet, hogy mindenhol máshogy van? De örülnék, ha igazad lenne.
2011. szept. 2. 13:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, biztos is, hogy különböző. Másolom a megyei pályázati felhívást: " Jogosult.....hagyományos tanulmányi átlaga a felsőoktatási intézményben az elmúlt (tavaszi) félévben legalább 4,0 eredményű volt és az adott félévben minden felvett tárgyat sikeresen teljesített.
2011. szept. 2. 13:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Hmm, ez érdekes. Akkor viszont elég esélyes, hogy nem vagy jogosult, ha ez így benne van a kiírásban. De sztem én a helyedben beadnám, hátha mégis.
2011. szept. 2. 13:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Beadom persze, hátha.
2011. szept. 2. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!