Semmelweis egyetemre akkor is esélyes lennék ha? (többi lent)
Minden másból legalább 3-as lennék, kivéve azokból a tantárgyakból amit elvárnak ilyen a biológia és a kémia plusz az egészségügyi alapismeretek meg lenne az 5, bioszból emelt szinten is meglenne az 5, akkor van esélyem?
Köszi.
Szakot nem írtál. Ha orvosi, akkor persze:)
Én is azt tervezem, hogy jövőre (12.-ben) előre hozott közepet teszek németből, kémiából, töriből meg matekból. Ebből az a lényeg, hogy a kémiám 90% fölött legyen, mert az azt jelenti, hogy évvégén van sanszom az emeltre is. Meg szintén év végén biosz emeltet is teszek. Nem mondom, hogy a többire nem tanulok, de nem érdekel, ha mondjuk a töri csak 3-as lesze, mert soha az életbe nem fogok ezzel foglalkozni:) Biosz+kémia+nyelvvizsga(+OKTV) a lényeg, mert úgyis duplázni fogok.
Amúgy volt arról szó, hogy egyszer majd eltörik a duplázást. Szerintem ez akkora baromság... Ha orvosira akarok menni, az ahhoz való tantárgyakból jó vagyok, de mondjuk a humán tantárgyakból nem annyira, mert nem is érdekel, akkor nem mehetek orvosira? Szánalom...
Utsó, azért nem feltétlenül van összefüggés:)
Én az ilyen ember központú dolgokkat, amiket felsoroltál, kifejezetten szeretem. Irodalomból szeretem a verseket (bár elemezni utálom őket), imádok érvelő esszét írni, az mindig jól ment. De ha verseket kell elemezni, meg költők/írók életútját halál pontosan bemagolni, abban nem vagyok jó. A töri meg egyszerűen nem érdekel 10. óta, és rühellek csatákat meg évszámokat magolni, nem azén műfajom. De például van egy osztálytársam, aki régésznek készül. Ő keni-vágja a történelmet, de ha fel kéne sorolni mondjuk az emberi füll részeit, a fülkagylónál elakadna. Ez van:)
Ha orvosira gondolsz, ott az eü. alapismeretek nem ér semmit.
A biosz emelt 5-ös sem, hiszen 60%-tól ötöst adnak.
Ha duplázol, akkor 90% felett kellene teljesíteni bioszból és kémiából is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!