Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet megszok...

Mennyi idő alatt lehet megszokni a távollétet és az egyetemet?

Figyelt kérdés

Idén leszek első éves... és mivel jó messze lakom, albérletet vettünk ki. De már most rossz belegondolni az egészbe, hogy el kell itthonról költözni. Vagy hogy új barátokat, haverokat "kell" keresni. Úgy érzem az egészhez nincs semmi kedvem, de tanulni szeretnék. Már azt sem tudom, hogyan kell barátkozni. Félek, hogy nem tudok majd kibontakozni vagy egyedül boldogulni. Vagy éppen nem találok barátokat. Van valaki hasonszőrű? Hogyan lehet ezen túlesni?

(Bocsi, ennél jobb kategóriát nem találtam.)

2011. aug. 21. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy csicska , életed legszebb évei lesznek. Rengeteg új ember, új város, helyek , bulik , sok lehetőség. Ha eddig mindent anyád intézett el helyetted meg tőle függtél, akkor szenvedni fogsz mint 1 kutya.
2011. aug. 21. 14:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egy éve voltam pontosan ebben a helyzetben. Szerencsére könnyen találtam új barátokat a gólyatáborban, így ezzel a résszel kevesebb gond volt. Az tényleg fura volt, hogy hetekig távol vagyok otthonról, ezt úgy 3-4 hónap alatt szoktam meg. Igazából tavasszal kezdtek el igazán hiányozni az otthoni barátaim, most meg, hogy az egész nyarat otthon töltöttem már az egyetemi barátaim hiányoznak:)
2011. aug. 21. 14:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem vagyok csicska... :D

Amúgy köszi a válaszokat!

2011. aug. 21. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Én alig vártam, hogy elmehessek. Igaz én koliban kezdtem 18 évesen, aztán 3 évig hazajártam nyáron, most már párommal élek együtt albérletben. El kell szakadni egyszer és a saját lábadra állni ;)
2011. aug. 21. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is abban a helyzetben vagyok mint te. Most fogok 300 km-rel arrébb költözni mert oda vettek fel. Nem mintha nem ezt akartam volna, de azért eléggé félek én is.

De mindenki túléli, úgyhogy mi is túl fogjuk:)

2011. aug. 21. 15:14
 6/7 anonim ***** válasza:
ez hozzátartozik a függetlenedéshez... hogy megszokd, h nem minden készen esik az öledbe, h megtanulj élni bizonyos pénzkeretek közt (márha nem a felsőtízezres, iPaddal és BMW-kulccsal menőzők közé tartozol - remélem nem :)). ha 1-2-3 hetente hazamész, egyáltalán nem lesz durva, ha meg elmész gólyatáborba, a barátok is meglesznek... csak ne produkáld magad, legyél természetes, de ne is legyél egy nebáncsvirág... a barátkozást nem tudni kell - jön az magától is. ne feledd, h kb mindenki így indul neki az egyetemnek, kevesen vannak, akik már kialakult baráti körrel rendelkeznek. még minden új, ismeretlen - mindenki ismerkedni akar. nem lesz gáz.
2011. aug. 21. 15:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Hát nem tartozom a bmw kulcsos ipados "gyerekek" közé, de nem is bánom :)
2011. aug. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!