Most ilyenkor mi van? Ti hogy oldjátok ezt meg?
Budapesti vagyok, és idén leszek első éves levelezőn a Miskolci Egyetemen. Minden konzultációnk péntek-szombaton van, reggel 8tól. Pestről kell lejárnom, és nézem a vonatokat és NINCS egy darab olyan vonat sem, amivel én beérnék 8 órára a suliba! Most ilyen van? Komolyan, nagyon felhúztam magam ezen...... Minden előadás látogatása kötelező, minden kivétel nélkül 8kor kezdődik, és a leghamarabbi vonat fél9re ér be a Tiszaira, ahonnan még fél óra jobb esetbe az utazás az egyetemig....
Akik Pestről járnak vidékre tanulni, és hasonlóan szenvednek a vonatokkal, hogy oldják ezt meg?:S
Egyetlen egyetemi város sem közelíthető meg reggeli indulással 8 órás kezdésre Budapestről (értsd: Pécs, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Sopron. Győr és Gödöllő talán...). Azért, mert ilyenre nincs igény.
A munkásjárat nem az amelyik Budapestről indul hajnali háromkor, hogy a Budapestről is kényelmesen beérjen nyolc órára a miskolci munkahelyére. Minek? Akinek reggel korán van dolga Miskolcon, az menjen előző nap, vagy használjon autót. Három emberre, akinek véletlenül úgy alakult, nem hiszem, hogy át kell alakítani egy szolgáltatást.
Az pedig, hogy több településről járnak Miskolcra dolgozni, ez az igény ki is van szolgálva. Pl. Nyíregyháza-Miskolc vonalon elég korán indul az első vonat.
Amúgy érdekes, hogy a magyar ember mennyire függ a tömegközlekedésről. Jártam már többször Japánban, és mikor először voltam, klasszikusan reggel ötkor akartam indulni utamra, hogy jó időben legyek, és kiderült, hogy az első vonat a fejállomásról hatkor indul...
pl képzeljétek... én Miskolctól 80 km-re lakok. Ugye a Miskolci vonat Pestről jön általában, úgy megy végig a vonalon. És megérkezik miskolcra a több vagonos vonat, leszáll róla néhány ember, majd felszáll miskolcon egy rakat ember, aki menne tovább különböző településekre. Közbe leszerelnek 3 vagont :) Az emberek meg 3-4 vagonba nyomorognak, az egyik első osztályú, oda meg ugye nem lehet ülni sima jeggyel... számtalanszor előfordult h egymás hegyén hátán álltunk, és mindenki rajtrakészen várt, h vmelyik állomáson szálljon le legalább egy ember, h le lehessen ülni. Én megis venném az első osztályú jegyet is akár, vettem is néhányszor, csak az volt a vicces, h akárhányszor jegyet vettem, mindig más árba került... volt h kétszázvhány ftot fizettem a pótjegyért, volt h 800at.... gondolom itt zsebbe megy a kalauzoknak is a pénz, mert egyik alkalommal sem kaptam meg a jegyemet, csak ráírták a másodosztályúra h elsőn utaztam...khm...
Aztán a másik, hogy régen Sátoraljaújhely-Miskolc vonalon rendszeres volt az IC járat. Nem indult sok, de legalább indult. Na azt is elvették, jó onnan minden órában indul vonat, de azért az ICk mégis csak praktikusabbak voltak. Mondjuk azon a részen sztem azért vették el az intercityket, mert az utazók 40%a simán cigó, vagy olyan aki nem váltana helyjegyet, inkább buszozna vagy akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!