Most nyaralunk a családdal és szerintem ti is mentek valahova ilyenkor. Hogyan oldjátok meg a lovatok foglalkozását?
Nos, be kell valljam őszintén, én eléggé autodidakta módon tanultam meg lovagolni, 15 éve. Úgyhogy ilyen tanácsot is fogok adni, szakszavaktól mentest.
Először is, ha hazaértek, ne mindjárt akarj lovagolni rajta, engedd ki a karámba, hadd eressze ki a felgyülemlett energiát. Aztán futószárazd le, fáradjon kicsit ki.
Ha már rajta ülsz, és érzed, hogy bakolni fog, vezesd minél kisebb átmérőjű körben, lépésben, de ne álljatok meg! Ne szállj le róla, akkor se ha bakolni akar (ezzel a módszerrel megakadályozhatod) , mert ha rájön arra, hogy te olyankor leszállsz, vagy megijedsz, állandóan bakolni fog.
nálunk edzésen ha valamelyik ló bakolós kedvben van akkor az edző mindig azt mondja, hogy hajtsuk bele a szárba, ha meg beindul akkor hátra kell dőlni és minél kisebb körbe behozni.
én szerencsésnek mondhatom magamat mert egy lovardában tartjuk a lovamat és a szüleim nagyon jó kapcsolatba vannak az edzővel és mindig megkérjük, hogy üljön rá ő vagy egy másik régi lovas barátja (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!