Sokan miért nem tanulnak folyamatosan? Úgy értem, hogy nem lehet egy idő után abbahagyni a tanulást, hanem folyamatosan képezni kell magunkat ha nem akarjuk, hogy ne maradjunk le és ne értékelődjünk le.
"Lehetsz CAD-CAM informatikus, vagy mérnök, beállítanak melózni az esztergapad mellé stb. "
A mérnököt nem állítják be mert az is hiány. A CAD-CAM inf.-t nem nevezném igazán informatikusnak. Informatikus inkább a programozó, rendszergazda, inf mérnök, hálózati szakember, stb.
" ha felfedeznénk végre, hogy normális munkák is vannak. Ahol nem aktákat kell tologatni, hanem a szó hagyományos értelmében dolgozni."
AZ én általam utólag felsorolt szakok normális munkák.
A legnagyobb újítás egyes szakmákban, hogy elviszik az egész gyárat kínába, mert ott olcsóbb a munkaerő, vagy idehozzák fillérekért a kész terméket.
Az eredmény ugyanaz, megszűnik az "értelmes" (termelő) munka.
Ezt nehéz bármilyen "élethosszig tanulással" ellensúlyozni.
Enek a folyamatosan fejlődő ágazatokban, mint az informatika van értelme, de sok más ágazatban nincsen, mert sok szakmában a már jól bevált "fogások"-nak nagyobb a szerepük, és kevesebb az újítás.
Ha pedig technologiai ugrás van, akkor az azt jelenti, hogy gépesítenek valamit, amit azelőtt egy ember végzett el, tehát megint keletkezett egy munkanélküli.
"Gondoltam mérnöki szakokra is, de nem tudom mennyire durva ott a matek"
Attól függ milyen mérnök. vannak ezek a kertépítő. Na ott nincs, de egy inf., gépész, villamos, stb. mérnökin van bőven.
Inf. mérnöknek sem mindenki alkalmas, de ha alkalmas is lenne, az lenne a legrosszabb, mert akkor egymás sarkát taposnák, mint az ügyvédek.
Manapság talán a "zöld" technologiáknak van még egyre jelentősebb szerepük.
Állítólag egy ipari forradalomhoz hasonló léptékű "zöld forradalom"-ra van szükség az élet minden területén, az ökologiai katasztrófa megállítása érdekében.
Ebben van fantázia...
Hatékony, környezetbarát technologiák minden területen, a kitermeléstől az újrahasznosításig.
Talán hosszú távon még ebben van fantázia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!