Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE-biológia, vagy SE-gyógysz...

Anna930320 kérdése:

ELTE-biológia, vagy SE-gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Már csak pár órám van, hogy eldöntsem, hogy mit tanuljak az elkövetkező 5-6 évben! Igazából a bioszt szeretem, de nem tudom, hogy mit lehet vele kezdeni egyetem után, a gyógyszerészekre meg van kereslet... Szóval várom a véleményeket!
2011. júl. 7. 21:54
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Na persze. Csináld végig az elte bioszt és utána dumálj a szte-ről.
2011. aug. 5. 21:07
 32/45 anonim ***** válasza:

csinálja a halál, nem választom a könnyebb utat sosem. Szegeden van a legjobb biológia képzés, ezen kár is vitatkozni

[link]

2011. aug. 5. 21:13
 33/45 anonim ***** válasza:

... Remélem el is hiszed.....

Nem tudom hány tanszék működik és hány tanár vesz részt a képzésben és hány és milyen fokozatú díjakat nyertek. Stb stb.

Azért mert a szegedi egyetem áldó szöveget ad ki magáról ez nem jelent semmit.

Az ELTE-n biosz szakán végzel, akkor fix hogy kutatói állásban leszel. ELTE biosz diplomával senki nem fog elmenni gazdaságban vagy máshol dolgozni, a kutatói, tanári állás a legjobb.

És mert valami jó nem jelenti azt hogy a másik sokkal könnyebb mond az úszóknak, hogy 1 tizeddel második lett, hát akkor már olyan szar úszó, hogy ne is emlékezzünk meg róla, hisz csak a dobogón második vagy harmadik lett a VB-n.

Ha te BP-i vagy akkor megérdemled hogy lemennél szegedre bioszt tanulni mint hogy az ELTE-n kurv@ nehezen elvégzed és ottmaradj kutatni. Kellemes állásban. És végül is ott lax.

2011. aug. 5. 21:31
 34/45 anonim ***** válasza:
hát nem hiszem, h sokra mész majd az eltés diplomáddal, van amiben jó az elte, de a biólógia képzésben biztos, h nem. És ezt nem elfogultságból mondom. És nehogy azt hidd, h te kutatgatni emg ilyet fogsz csinálni a diploma után ;)
2011. aug. 5. 21:34
 35/45 anonim ***** válasza:

Na menj a píbe.... Látom fogalmad sincs miről beszélsz.

Nem egy ismerősöm van ott aki az elte-végzett és már rég kutat.

Marha sok kutatás folyik az ELTE-n. És nem hogy ha végzel akkor kutathatsz, hanem már 5-6 ismerősöm elsőévesen részt vesz kutatásokban. Már dolgoznak Tanszékeknél. Azért mert ők biztosan mesterszakra jelentkeznek és ott akarnak maradni.

2011. aug. 5. 21:40
 36/45 A kérdező kommentje:
Szét ne tépjétek egymást! :) Én azért az ELTE mellett vagyok, és a gólyatáborra meg tuti megyek! ;D Lehet hogy összefutunk, bár nem tudom, h ki vagy! :)
2011. aug. 11. 15:39
 37/45 anonim ***** válasza:

Jani vagyok és a környezettudatos vagy kklub sátorban leszek az első 5 nap. Nem lesz nehéz megtalálni múltkor 2 sátor volt :P Amúgy csak egy csaj meg én leszünk ott várhatólag az elején:)

De készülj jól föl, a semmi közepén lesz a tábor, egy slaggal. Nagyon szupi szerintem aki ilyet még nem élt át nem tudhatja. Valakinek nagyon bejön a nomád életmódi valakinek nem.

2011. aug. 11. 20:21
 38/45 anonim ***** válasza:

Aki itt a szegedet Isteníti, az elárulná, hogy milyen szempontok alapján hasonlította össze és vonta le a következtetést, ami alapján egyértelműen el lehet mondani, hogy az szte a legjobb, az elte szar.

Az a cikk, amit linkelt egy lobby harc eredménye, nem nehéz ezt észrevenni, ha valaki elolvassa, ilyen mindig szoktak írni az egyetemek, hogy minél több gólya jelentkezzen hozzájuk, ezáltal több államis helyet bezsebelve. Érdekes módon ezt a linkelő nem vette észre, hogy ez csak egy sima propaganda szöveg, pedig ha tényleg olyan jó az szte és tényleg zsenik járnak oda, akkor illő lenne felismerni a stílusról egy cikk tartalmát, lényegét, célját.

2011. aug. 11. 20:38
 39/45 anonim ***** válasza:
Pontosan ezt valamikor le is írtam, nem is azt írták milyen kutatások vannak, milyen díjakat szereztek a professzorok, az egyetem, milyen külföldi programokban vagy hazai tudományok kongresszusokon vesz részt az egyetem stb stb. De én nem mondanám az ELTE jobb, sztem mind a kettővel elég szép karriert lehet befutni, csak más tanárok máshogy tanítanak.
2011. aug. 11. 21:04
 40/45 anonim ***** válasza:

Ha egy objektív rangsort akarunk, akkor nézzük meg a HVG diplomát, ott valamennyire képet kap erről az ember. Az sem 100%-os nyilván azért, mert nem lehet eldönteni, melyik a jobb. Kb. tyúk vagy tojás szintű vita.

Aki meg ezen képes felhúzni magát, meg leszólogatni a másikat, az nem több egy ovisnál, kb. akkor voltam én is olyan szinten, mikor a másik játék traktorját leszóltam...

HVF diploma szerint, összesített képzési rangsor:

elte;BME;DE;SZTE...

Az elte abszolút veri a rangsort a hallgatók és az oktatók kiválóságánál...

2011. aug. 11. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!