Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE-biológia, vagy SE-gyógysz...

Anna930320 kérdése:

ELTE-biológia, vagy SE-gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Már csak pár órám van, hogy eldöntsem, hogy mit tanuljak az elkövetkező 5-6 évben! Igazából a bioszt szeretem, de nem tudom, hogy mit lehet vele kezdeni egyetem után, a gyógyszerészekre meg van kereslet... Szóval várom a véleményeket!
2011. júl. 7. 21:54
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
mármint nem a bioszra mondtam, h nagképű leszel, hanem hogy eltére jársz. És Szegedre megyek biosz szakra, de semmi pénzért nem mentem volna Pestre
2011. júl. 7. 22:47
 12/45 A kérdező kommentje:
igyekszem megcáfolni majd, és nem növesztek nagy arcot! :D
2011. júl. 7. 22:48
 13/45 anonim ***** válasza:
41%

Hajaj akkor kösd fel a gatyád. Iszonyat nagy a szóratás. A tantárgyak is néha nagyon nehezek:S

Mindenesetre ha bioszra jössz akkor tanuld meg kőkeményen a biosz alapokat mert abból szoktak sok embert húzni hogy a vizsgára a tananyagot szóról szóra tudják de a középiskolás anyagban nem biztos akkor úgy repül vizsgáról mint a sicc.

Van néhány nehéz tantárgy első félévben de az állatokat remélem nagyon szereted mert azt hányingerig nyomatják majd beléd.

Tehát a biosz nem fenékig tejfel elég nehéz. Gyógyszerészről nem tudok mit mondani.

Egy elte bioszos.

2011. júl. 7. 22:50
 14/45 A kérdező kommentje:
Az állatokat bírom, ezerszer jobban, mint a növényeket, úgyhogy valahogy túlélem... Szerencsére elég jó volt a gimis biosztanárom, tehát az alapok megvannak!
2011. júl. 7. 22:53
 15/45 anonim ***** válasza:
Ha gondolod priviben küldhetek néhány linket, hogy egy egy előadáshoz milyen online tananyagok voltak előző félévekben
2011. júl. 7. 22:58
 16/45 anonim ***** válasza:
előző: nekem is el tudnád küldeni, ha igen, akkor írd és küldök primitv az e-mail címemmel. Én most fogom kezdeni a bioszt. És az tényleg jó hír, h az állatokon nagyobb a hangsúly, mert azt jobban csípem:)
2011. júl. 7. 23:04
 17/45 anonim ***** válasza:

persze akkor gyűjtök egy két linket.

nem sok csak ízelítőnek.

2011. júl. 7. 23:06
 18/45 A kérdező kommentje:
Oké! Köszi, az nagyon jó lenne!
2011. júl. 7. 23:08
 19/45 anonim ***** válasza:

Aki beírt annak küldtem emailt ha valami nem jó vagy nem talál valamit szóljon

a kérdezőnek nem látom hogy privát email küldése.

2011. júl. 7. 23:20
 20/45 anonim ***** válasza:

Hát ugyan már nem aktuális választás szempontjából, annyit hozzáfűznék, nővérem ELTE bioszos, és a biokémia csak most, 5. alkalommal sikerült neki. Épp hogy nem vágták ki ezzel. Kifogta a tanszék mumusát, aki a diákokat órákon keresztül feleltette. Reggel 10-től este 8-ig bent voltak vizsgázni. Őrült a pali. Na mindegy, ezzel csak jelezni akartam, hogy néha a lelkesedés sem elég. Egy rossz tanárt kifogsz, és vért pisálsz. A biosznak egyébként egyáltalán nem nyerő minden ága, de tudtommal mikrobiológusként elég jól el lehet helyezkedni. A nővérem viszont elég ridegnek találja az egyetemet. Nincs semmi összetartás, közösségi élet. Nekik ráadásul a tantervük sem volt az igazi, elvileg mostanra már azért enyhítettek rajta. A spagetti rendszer gyakorlatilag azt eredményezi, hogy az 5 éves anyagot 3 év alatt "tanulod" meg, hogy egy használható diplomát kapj. Ehhez mérten, gyakran 4-5 év alatt végzik el a 3 évet. Nagy a szórás, és sok az olyan ember is, akinek csak egy sokadik ötlet a biosz, mert nem volt elég pontszáma. Tehát nem egy túl lelkes társaság ebből a szempontból. A tömegképzés minden negatívuma érvényesül itt. TDK-val, gyakorlattal azért vannak esélyeid.

Ezzel szemben az SE-gyógyszerész osztatlan képzés, nagy hagyományokkal, viszonylag jó kilátásokkal, bár számomra már ez is kétséges. Én erre a szakra készültem, de úgy tűnik, nem fog most összejönni. De ahogy olvasgattam róla, nem tűnt olyan kecsegtetőnek állás terén. Opciók: patikus, orvoslátogató, kutató. Kutatónak általában az élbolyt veszik fel, akik minimum PhD-znak, főleg külföldre. A patikus szerintem nem túl vonzó állás, akárki akármit mond a kevergetésről és személyes gyógyszerészi felelősségről a páciensek felett. Az orvoslátogató keres a legjobban, az meg számomra teljesen ellentmond a gyógyszerészi-orvosi erkölcsöknek, legalábbis számomra, meg amúgy is, kb. olyan, mint valami reklámügynök, ahol a kapcsolataidat lehet érvényesíteni. Nem hiszem, hogy ezért megéri annyit tanulni.

Ennyit tudtam most így hirtelen, azért azt megírhatod, hogy végül melyik mellett döntöttél. Sok szerencsét mindenesetre.

2011. júl. 8. 01:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!