ELTE-biológia, vagy SE-gyógyszerész?
Hajaj akkor kösd fel a gatyád. Iszonyat nagy a szóratás. A tantárgyak is néha nagyon nehezek:S
Mindenesetre ha bioszra jössz akkor tanuld meg kőkeményen a biosz alapokat mert abból szoktak sok embert húzni hogy a vizsgára a tananyagot szóról szóra tudják de a középiskolás anyagban nem biztos akkor úgy repül vizsgáról mint a sicc.
Van néhány nehéz tantárgy első félévben de az állatokat remélem nagyon szereted mert azt hányingerig nyomatják majd beléd.
Tehát a biosz nem fenékig tejfel elég nehéz. Gyógyszerészről nem tudok mit mondani.
Egy elte bioszos.
persze akkor gyűjtök egy két linket.
nem sok csak ízelítőnek.
Aki beírt annak küldtem emailt ha valami nem jó vagy nem talál valamit szóljon
a kérdezőnek nem látom hogy privát email küldése.
Hát ugyan már nem aktuális választás szempontjából, annyit hozzáfűznék, nővérem ELTE bioszos, és a biokémia csak most, 5. alkalommal sikerült neki. Épp hogy nem vágták ki ezzel. Kifogta a tanszék mumusát, aki a diákokat órákon keresztül feleltette. Reggel 10-től este 8-ig bent voltak vizsgázni. Őrült a pali. Na mindegy, ezzel csak jelezni akartam, hogy néha a lelkesedés sem elég. Egy rossz tanárt kifogsz, és vért pisálsz. A biosznak egyébként egyáltalán nem nyerő minden ága, de tudtommal mikrobiológusként elég jól el lehet helyezkedni. A nővérem viszont elég ridegnek találja az egyetemet. Nincs semmi összetartás, közösségi élet. Nekik ráadásul a tantervük sem volt az igazi, elvileg mostanra már azért enyhítettek rajta. A spagetti rendszer gyakorlatilag azt eredményezi, hogy az 5 éves anyagot 3 év alatt "tanulod" meg, hogy egy használható diplomát kapj. Ehhez mérten, gyakran 4-5 év alatt végzik el a 3 évet. Nagy a szórás, és sok az olyan ember is, akinek csak egy sokadik ötlet a biosz, mert nem volt elég pontszáma. Tehát nem egy túl lelkes társaság ebből a szempontból. A tömegképzés minden negatívuma érvényesül itt. TDK-val, gyakorlattal azért vannak esélyeid.
Ezzel szemben az SE-gyógyszerész osztatlan képzés, nagy hagyományokkal, viszonylag jó kilátásokkal, bár számomra már ez is kétséges. Én erre a szakra készültem, de úgy tűnik, nem fog most összejönni. De ahogy olvasgattam róla, nem tűnt olyan kecsegtetőnek állás terén. Opciók: patikus, orvoslátogató, kutató. Kutatónak általában az élbolyt veszik fel, akik minimum PhD-znak, főleg külföldre. A patikus szerintem nem túl vonzó állás, akárki akármit mond a kevergetésről és személyes gyógyszerészi felelősségről a páciensek felett. Az orvoslátogató keres a legjobban, az meg számomra teljesen ellentmond a gyógyszerészi-orvosi erkölcsöknek, legalábbis számomra, meg amúgy is, kb. olyan, mint valami reklámügynök, ahol a kapcsolataidat lehet érvényesíteni. Nem hiszem, hogy ezért megéri annyit tanulni.
Ennyit tudtam most így hirtelen, azért azt megírhatod, hogy végül melyik mellett döntöttél. Sok szerencsét mindenesetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!