Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE-biológia, vagy SE-gyógysz...

Anna930320 kérdése:

ELTE-biológia, vagy SE-gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Már csak pár órám van, hogy eldöntsem, hogy mit tanuljak az elkövetkező 5-6 évben! Igazából a bioszt szeretem, de nem tudom, hogy mit lehet vele kezdeni egyetem után, a gyógyszerészekre meg van kereslet... Szóval várom a véleményeket!
2011. júl. 7. 21:54
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:

Gyógyszerész még Dr. -t is kap. :D

Egyébként ha a biológia érdekel és azt szereted, akkor azt lenne célszerű tanulni.

A gyógyszerész szak meg tényleg nagyon jó, keresett, de ha nem érdekel, és nem érzel magadban elhivatottságot e szakmában, akkor elég döcögősen menne, ami a későbbi munka során sem működne.

2011. júl. 7. 21:57
 2/45 anonim ***** válasza:

Ha én a helyedben lennék: Gyógyszerész :D

De nem vagyok a helyedben, neked kell dönteni, de a mai viszonyokat tekintve ez :D

2011. júl. 7. 21:57
 3/45 A kérdező kommentje:

Hmm... A Dr. jól hangzik, de nem elég... :)

biológusokból sok tanár lesz, nem? csak mert az se szívesen lennék!

2011. júl. 7. 21:59
 4/45 anonim ***** válasza:
23%
hát én alapból nem mennék eltére, főleg nem bioszra, mert ott nagy nagyképű leszel
2011. júl. 7. 22:00
 5/45 A kérdező kommentje:
ennyire fertőző lenne? :D
2011. júl. 7. 22:00
 6/45 anonim ***** válasza:
100%

a gyógyszerészin nagyon nagy hangsúllyal oktatják a kémiát (az évek során 9 féle kémia van), szóval szeretned kell ahhoz, h bírjad a gyógyszerészit. A gyógyszerészin nem nagyon fogtok biológiával foglalkozni (mondjuk növénytan ott is van, de kb. ennyi) Egyébként tudtommal a biológus szakma is hiányszakma, (főleg biológiatanárok)

Szerintem azt válaszd, amihez a szíved húz, mert különben csak szenvedés lesz az egyetem számodra!

2011. júl. 7. 22:01
 7/45 anonim ***** válasza:
41%

Biológia természetesen!

Ne ess az én hibámba! Én szülői nyomásra egy olyan szakot írtam be, amihez 0 kedvem van. El tudod képzelni, kínok kínját élem át minden egyes vizsgaidőszakban. Ha jót akarsz magadnak, azt válaszd, amihez biztosan tudod, lesz motivációd is. Jól hangzik a doktori titulus meg az anyagi jólét lehetősége, de hidd el, csak a saját dolgodat nehezítenéd meg.

2011. júl. 7. 22:25
 8/45 anonim ***** válasza:
és biológiából is doktorálhatsz később, szóval sztem is bioszt válaszd!
2011. júl. 7. 22:27
 9/45 anonim ***** válasza:

Szia!

Én biológus vagyok. Imádom ezt a szakot.

Nagyon sokfelé tudsz szakosodni a genetikustól kezdve a zoológusig.

Ja és Dr. itt is lehetsz.

2011. júl. 7. 22:43
 10/45 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!! Biológus lesz! :)
2011. júl. 7. 22:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!