Akik szidják a bölcsészeket, tudnak példát mondani, hogy egy bölcsészettudományi karon milyen szakok vannak, azokon a szakokon mit tanulnak, és később mi lesz a munkájuk?
Én nem kötekedni akarok, de mindenki a tanári szakot említi, mint kivételt. Úgy gondoltam, ide írom, mi az, amit még bölcsészkaron tanítanak, és szerintem valamivel hasznosabb, mint egy filozófus.
- ügyvitel
- szerkesztői ismeretek (nyomdában, könyvkiadóban, újságnál, vagy bármilyen korrektori, lektori állásban)
- nyelvszakok, fordító, tolmács (ma már ez is csak akkor ér valamit, ha ismersz egy szakterületet, pl. értesz spanyolul a hegymászó szakszavakhoz)
- művtöri, vagy múzeumpedagógia, de ezekből rengeteg van. ha nem lenne belőlük rengeteg, akkor ezzel múzeumban, galériákban, aukciósházakban el lehetne helyezkedni, szóval itt nem a szak a rossz, hanem a túlképzés
- szerintem a könyvtár szakos is meg tudja mondani, hogy mit fog csinálni
Tudom, hogy ez nem volt egy hosszú lista, és elismerem, hogy a szabad bölcsész pl. büfé szak, de akartam, hogy a tanáron kívül néhány értelmes is elhangozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!