A Debreceni Egyetem bölcsészettudományi karán valahogyan lehet szakot váltani? Ha igen, hogyan?
Sehogy.
Újrafelvételi a megoldás.
Arra van esetleg lehetőséged, hogy beiratkozol pedagógiára, aztán szeptemberben nem pedagógiás tárgyakat veszel fel, hanem azét, amire menni szeretnél.
Ez azért lenne előnyös, mert hiába vagy pedagógián, a másik szak tárgyait csinálod, így újrafelvételi és tantárgy elfogadtatás után kezdhetsz akár 'másodévesként' a másik szakon.
Ezzel viszont több bökkenő is van:
- a DE-n lehet-e csak úgy felvenni nem szakos tárgyakat
- gólyaként felsőbbévesek csinálják most meg neked az órarended, így mire szeptemberben odajutsz, már minden kurzus be lesz telve, nem tudsz beférni a csoportokba
- gólyaként lövésed sincs a tárgyfelvételről (bár, ha van aki segít, nem gond)
Összességében azt mondom esélytelen, főként a 2. pont miatt.
A tavaszi féléves tárgyfelvételnél már nem indulnál hátránnyal, szóval ha van egy felesleges féléved, akkor mehetsz most pedagógiára is, és majd köv. félévben hallgatsz más tárgyakat.
Nem tudom DE-n hogy van, de PTE-n van Campusban: ott hivatalosan is lehet felvenni más szakos órákat. Én most magyar szakra megyek néprajz mellé, hogy könyebb legyen felvettem 1-2 órát Campusban, de mivel csak 18 kredittel lehet túllépni a 180 kötelező kreditet, ezért sok magyaros órára nem hivatalosan jártam be (más kérdés, hogy egy törés miatt nem mindegyiket végeztem el, mert nem volt tétje, de azért bejártam) -> jövőre csak 1. vizsgáznom kell belőle 2. mivel már vizsgáztam némelyikből, ezért csak annyi, h. felveszem hivatalosan és a tanár elszámolja nekem a jegyet, amit nem hivatalosan kaptam tőle. :)
Szóval nézz ki olyan másik szakos előadásokat/szemináriumokat, amik kellenek (ha gondolod megpróbálok segíteni, de jobb, ha keresel olyat, aki DE adott szakára jár) és beszélj a tanárral, hogy mi a szándékod.
Jövőre meg újrafelvételizel v. TO-n érdeklődj, h. milyen lehetőségeid vannak v. mesterképzést megpróbálod arra felé terelni, amerre szeretnéd (ez utóbbi két esetben kérj az előadások elvégzésétől a tanártól lepecsételt papírt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!