Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ez így menne?...

Mit gondoltok ez így menne? (német)

Figyelt kérdés
Már leérettségiztem, a szüleimmel kiköltöztünk Németországba, úgy gondoltam 1évet dolgozom és beiratkozom egy itteni nyelviskolába. Oda haza volt egy szakom, amit megpróbálok majd itt elkezdeni, ott passzívon leszek, nekem az se gond, ha teljesen előlről, egy jó szak, meg tudok belőle élni. Most vagyok kb egy erős középfok szinten, nincs nyelvvizsgám, és nem tudok nyelvtani bravúrokat, sőt lehet megbuktatnának nyelvvizsgán, meg a nyelvtanom se a legtökéletesebb, de szinte bárkivel bármiről folyékonyan elbeszélgetek. Igaz 1 évig csak fizikai munkás leszek,de nem bánom,nem büdös a munka,és így legalább az egyetemet is jobban fogom becsülni,valamit gyűjthetek egy kis pénzt,de ott is lesz interjú attól nem félek. Viszont az egyetem felsőfokú nyelvvizsgát kér, ami persze érthető, 3egyetemet néztem ki, egyik a testdafot kéri, másik a geothet,harmadik pedig most nem jut eszembe,de az elég kemény,viszont az az egyetem tetszik leginkább. Szóval napi 8óra munka mellett, nyelvtanfolyammal szerintetek sikerülhet? Kitartás az megvan, azt hozzá kell tennem,hogy erre nem 1 évem lenne,hanem kb fél, mert időben be kell mutatnom a vizsgám etc. Valami jótanács?
2011. jún. 28. 17:27
 1/3 A kérdező kommentje:
Egyébként nem szeretnék újra felvételizni,tehát átjelentkezést tervezek,osztatlan szakról van szó. Volt valaki hasonló helyzetben?
2011. jún. 28. 17:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Honecker und Helmut Kohl, deutsch márkába lubickol
2011. júl. 2. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Melyik nyelvből tettél érettségit?
2017. okt. 28. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!