Mit gondoltok a TELC nyelvvizsgákról? Milyen nehézségűek és főként melyik részre mennek rá nagyon? Főként angol, német középfok érdekelne.
én is gondolkodom, hogy itt vagy a BME-n rakjam-e le a német közepet. A TELC-nél inkább a szóbeli a nehezebb, ha jó a beszélőkéd, akkor menj oda. Az írásbeli könnyebb.
A BME-n az írásbeli jóval nehezebb, viszont a szóbeli könnyebb.
első nemjól tudja.. TELCen a szóbeli nagyon egyszerű, írásbelin többen megbuknak, oda nagyobb tudás kell. sok szóismeret, gyors feladatmegoldás, könnyű szövegértés.
TELC nemzetközi, én ezt ajánlom.
az utóbbi hozzászólóval értek egyet.
az írásbeli nehezebb sokkal, mint a szóbeli része.
De mindenképp jó, mert nemzetközi.
ECL is olyasmi mint a TELC, szóval nemzetközileg is elismert. Ott viszont nincs nyelvtani rész egyáltalán, csak szövegértés+levél az írásbelin.
www.angolnyelvtanitas.hu -n vannak mintafeladatsorok, meg leírnak mindent a kül. nyelvvizsgákról. nézelődj :)
Első vagyok. Én nem voltam telcen, évfolyamtársaim és német tanárom mondták, hogy szerintük a telc a legkönnyebb. Például ha a BME-essel vagy a rigómezeivel összehasonlítjuk. És ezzel egyetértek. Én csináltam BME és TELC próbavizsgát is, és valóban klasszisokkal egyszerűbb volt a Telc(nagy része) mint a BME írásbeli. A szóbelire azért mondtam, hogy - nekem - nehezebb, mert TELC-en például olyanok vannak, hogy van 5 tétel, és 2-en vagytok benn, és egymással kell beszélgetni. A BME-n viszont nem kell párbeszédet alkotni, csak magadtól dumálni.
A kérdés úgy szólt, hogy ki hogy gondolja, hát én így gondolom. Könnyebb a TELC. És mostanában elég népszerű.
Amúgy ilyennel,hogy melyik nemzetközi ne törődj, az a lényeg, hogy államilag elfogadott legyen. Ha kimész dolgozni külföldre, nem a nyelvvizsgádat fogják nézni, hanem a tényleges nyelvtudásodat, papír ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!