Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen az orvosi? (bővebb...

Milyen az orvosi? (bővebb kérdés lent)

Figyelt kérdés

Szóval a kérdések:

1. Azt tudom, hogy 6 év, de utána van a rezidensi, az hogyan működik? Azt mondják, hogy menjek el Zalaegerszegre, mert ott van hely és nincs apelláta?

2. Meddig tart a "rezidenskedés"?

2011. jún. 27. 18:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A háziorvoshoz is kell szakvizsga, pl. édesanyám gyerekorvos, neki 2 szakvizsgája van, gyermek- és csecsemő orvostanból, meg ifjúság orvostanból. A szakosodás/rezidenskedés meg nem megegyező, attól függ, milyen orvos akarsz lenni. Értelemszerűen, mondjuk egy agysebésznek ez jóval több idő. Mi van Zalaegerszeggel amúgy, mert nem értettem a kérdést:D
2011. jún. 27. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:
[link] előző voltam:)
2011. jún. 27. 21:59
 13/15 A kérdező kommentje:

Azt úgy értettem, hogy pl. egy zsarunak, miután elvégzi a sulit megmondják, hogy menjél XY helyre szolgálni és védeni. Megmondhatják-e nekem az egyetem után, hogy hát bár te piripócsi vagy, az ország másik végén van hely gyakornoknak, menjél oda. Köszi a linket amúgy, guglit már átnéztem, csak reméltem, hogy valakinek van személyes tapasztalata. :D

A rezidensi kérdés meg arra vonatkozott, hogy az mennyi ideig tart. Szóval mennyi ideig vagyok köteles gyakornokként szilánkokat kiszedni/akármit csinálni valami kórházban?

Tehát akkor még jobban konkretizálva: 6+ legalább 2 év, ugye?

2011. jún. 27. 22:07
 14/15 A kérdező kommentje:

Na akkor ismét írok (jobban átolvastam a linket). Tiszta szopás az egész :D

Legjobb esetben is kb. 30 éves koromra lehetek orvos. :/

2011. jún. 27. 22:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát igen mire ténylegesen elkezdesz keresni annyit, hogy félre is tudj tenni, addig bizony eltelik pár év. De miután lediplomáztál 6 év után, legalább már keresni fogsz valamennyit. A háziorvos is szakosodik tehát neki 6év plusz 4 év szakosodás. A 4 évből az első kettő a törzsképzés, a maradék kettő pedig a szakképzés (vagy nem is tudom hogy mondják). Egy sebésznek pl. 6év egyetem utána még 6 vagy 7 év szakképzés amiből ugyanúgy 2 év törzsképzés és 4/5 év a tényleges szakképzés.

Tényleg elég szívás, de ennek ellenére azért nem kevesen akarnak orvosok lenni, és ha eléggé elhivatott vagy akkor ez nem tart vissza. Gondolj arra hogy az összes orvos végigjárja ezt az utat, úgyhogy korban mindenki kábé ugyanannyi idős lesz!

2011. jún. 27. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!