Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen az orvosi? (bővebb...

Milyen az orvosi? (bővebb kérdés lent)

Figyelt kérdés

Szóval a kérdések:

1. Azt tudom, hogy 6 év, de utána van a rezidensi, az hogyan működik? Azt mondják, hogy menjek el Zalaegerszegre, mert ott van hely és nincs apelláta?

2. Meddig tart a "rezidenskedés"?

2011. jún. 27. 18:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

4 évig általános orvosi

utána szakosodsz

és utána rezidens

2011. jún. 27. 18:31
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem jó írta az első. Én gyógyszerészetire járok a SOTE-ra, de tudom az orvoskaron hogy megy ez. Szóval 6 év után általános orvosi diplomát kapsz, utána szakosodsz, ez idő alatt vagy rezidens. Ez szakorvosi képzéstől függ, nyilván más egy sebész képzési ideje meg más egy bőrgyógyászé.
2011. jún. 27. 18:41
 3/15 anonim ***** válasza:

másodiknak:

Te hanyadéves vagy? Én is gyógyszerésznek készülök, és jó lenne tudni egykét dolgot. Például melyek a legnehezebb tantárgyak? És a kémia mennyire lesz nehéz, ha csak középszintű érettségim van belőle?

2011. jún. 27. 19:13
 4/15 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Szóval: kémiából nekem is középszintűm volt, de bevallom őszintén eléggé fel kellett turbóznom magam. Amelyik tárgy nehéz (szerintem): szerves kémia, gyógyszerészi kémia, analitikai kémia, matek elsőben. Amúgy negyedéves voltam most. Jó nehéz egyetem, de megéri elvégezni :)
2011. jún. 27. 19:16
 5/15 anonim ***** válasza:
Még egy jó tanács: ha már tudod hogy gyógyszerészetire jössz, akkor nyáron kezd el részletesebben nézegetni a kémiát ! A középszint jó alap, de sajnos kevés.
2011. jún. 27. 19:19
 6/15 anonim ***** válasza:

És te eredetileg is gyógyszerész akartál lenni? Mert én most úgy néz ki nem jutok be orvosira, így marad a gyógyszerészet. Remélem, hogy megszeretem azt is...

És köszi az infókat, nekiállok akkor kémiázni:) Ja még egy kérdés: fizika is gondolom lesz majd, vagy nem? Az mennyire lesz nehéz? Mert abból mondhatni a 0-án állok.

(Bocsi az offért)

2011. jún. 27. 19:43
 7/15 A kérdező kommentje:

'azze ne itt offoljatok már. :D

Szóval. Szerintem itt valami nem kóser, mert gondolom a 4 év általános orvosi után is kell rezidenskedni. Vagy kötelező a szakosodás?

2011. jún. 27. 19:51
 8/15 A kérdező kommentje:
Izé, erre elírtam... Szóval 6 év után kötelező a szakosodás? Ha nem, akkor hogy megy a rezidensi? Gondolom 6 év után még nem ülhetek be csakúgy rendelni akárhova.
2011. jún. 27. 19:52
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát ülhetsz:) Igazából 6 év orvosi után ha nem szakosodsz tovább akkor nem sok mindent tudsz csinálni sajnos. Én úgy tudom, hogy ha 6 év után lediplomázol akkor orvos leszel egy dr.-al a neved előtt. Ezután beléphetsz a phd képzésbe, vagy szakosodsz. A szakosodás áll 2 év törzsképzésből, majd ezután már azon az osztályon dolgozol majd, amilyen szakorvos szeretnél lenni.
2011. jún. 27. 20:00
 10/15 A kérdező kommentje:

Oké, ez világos, de akkor pl. egy mezei háziorvos (nem az akarok lenni, ez csak elméleti kérdés) is szakosodás, vagy az = a 6 év képzéssel?

Tehát, hogy konkretizáljuk: 6+2 év?

2011. jún. 27. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!