Régi egyetemi diploma vagy a bsc esetleg a msc ér többet?
Figyelt kérdés
HA állásra jelentkezek egy régi 5éves egyetemi diplomával és jelentkezik egy bsc. Akkor kit vennétek fel, ha csak a papírt nézzük és mondjuk ugyanarról az egyetemről jött.2011. jún. 21. 10:31
1/6 anonim válasza:
Azt nem mondhatom, hogy téged vesznek fel, viszont a te ötéves egyetemi diplomád megfelel a mostani msc-s diplomának.
2/6 anonim válasza:
Az 5 éves diploma eleve az msc-nek felel meg, bsc mit sem ér. Valamint az 5 éves diplomába is bele van már írva, hogy msc, legalábbis nálunk.
3/6 A kérdező kommentje:
Jó oké, én csak azt akartam tudni hogy többet ér mint a bsc. Mert van egy két csoporttársam aki most végzett, (visszamentek a régi rendszerből bscre) és erre vágnak fel, hogy nekik bsc diplomájuk van. És most ők az istenek.
2011. jún. 21. 10:45
4/6 anonim válasza:
Az én anyám meg arra vág fel, hogy az ő régi képzéses főiskolai diplomája többet ér egy állásjelentkezésnél, mint a bsc. Nem tudom, hogy van...
5/6 anonim válasza:
Főiskolai diploma = BSc/BA (ált. 3 év)
Egyetemi diploma = MSc/MA (ált +2 év)
Igen tudom van osztatlan képzés is, ott máshogy megy.
6/6 anonim válasza:
Hát manapság már az egyetemen szerzett diplomák is fel vannak osztva mester meg alapképzésre. Szóval tök mindegy, hogy én az szte-n, vagy a bgf-en tanulok, először megkapom a bsc-t. Aztán ha van kedvem, megyek msc-re. Az osztatlanok a kivételek.
Annyiban jobb az egyetem, hogy ott jobb eséllyel van a bsc-hez tartozó msc képzés, ha meg főiskolán végzel, esetleg máshova kell menned tanulni, de a bsc szempontjából lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!