53,5 pont töri érettségin. Lehetséges?
Nem értem, miért probléma, hogy az írásbeli nem éri el a 4-es szintet. Az írásbelire úgysem kapsz jegyet, a szóbelivel együtt számít. Nekem 5-ös szintű lett a töri írásbelim (86%), aztán a szóbelivel szépen le is rontottam 4-esre (74%). Ez nyilván fordítva is lehetséges. Szóval fél ponton egyszerűen értelmetlen problémázni.
Ja, és egyébként sem nagyon számít semmit a jegy. Persze, jobban néz ki egy 4-es, mint egy 3-as, de mit érsz el vele?
Először is, végleges eredményt csak a betekintésen látsz. Addig nem, a tanárnak nem kötelessége elmondani semmit se. Örülj neki, hogy idő előtt elmondott egy kvázi pontszámot, de biztosan mondta, hogy ez még nem végleges, csak nem figyeltél, hanem azon járt az agyad, hogy jééé majd elmondom mindenkinek.
Ha valami nem jó, fellebbezel.
Már leírták 25000en, hogy az írásbeli része nem lesz benne a bizonyítványban. A töri érettségi két részből áll, írásbeli, plusz szóbeli. Ennek a kettőnek a pontszámát összeadják, és százalékot számítanak belőle.
Mint már mondtam, maxos szóbelivel 75% lehet, és 60%tól négyes...
Még a szövegértés sem megy hülye is vagy, de már pofázol, gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!