A Semmelweisen tavaly a fizetősre 28-an jelentkeztek ebből 5-öt vettek fel. Az idén 9-en jelentkeztek fizetősre. Milyen következtetést tudtok ebből levonni?
Megfogadtam, hogy nem reagálok már a hozzászólásodra, de annyit még muszáj, hogy pl. a két nyelvvizsgádat öneredőből csináltad? Nem jártál magántanárhoz? A nyelvvizsga díját önerődből szedted össze, nem a szüleid fizették ki?
Mert sokaknak sajnos semmi esélyük, hogy kifizessék az 1300-1800 Ft-ot egy óráért. A nyelvvizsga áráról meg nem is beszélve, főleg, ha szegénynek nem sikerül elsőre.
Plusz a 4 év alatt semmilyen magántanárhoz nem jártál? Így sikerült kitűnőnek lenned? Bioszból, kémiából volt fakultáció? Mert ha igen, szerencséd van. Nagyon sok iskolában nincs fakultáció. Ha pedig nem jártál semmiből magántanához, akkor gratulálok. De sokaknak kellene magántanár, csak épp nem tudják megfizetni. Erre persze lehet azt írni, hogy jó gimnáziumba kell menni, csak épp ha valakinek 12 évesen válnak a szülei vagy az anyja/ apja (esetleg mindkettő) alkoholista, akkor nehéz lesz neki a tanulásra koncentrálnia és így esélye sincs még egy rosszabb gimnáziumra se, nemhogy egy olyanra, ahonnan az emberek 90%-a orvosira vagy jogra megy. Vagy lehet, hogy segélyből élnek, és örül, ha napi 1x tud enni... pedig lehet, hogy okosabb nálad, csak az életkörülményei nem olyan rendezettek, mint a tiéd.
Szóval szerintem kár ezt a témát feszegetni...
Mellesleg szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy megy vagy marad. Én személy szerint biztos, hogy maradok, magánrendelőre sem vágyok. Számold ki, hogy mikor jön vissza 10 millió magánrendelés nélkül. Igazából hülye vagyok, hogy ezt akarom, de mit csináljak, ha ez az egy lehetőségem maradt és ez az álmom?
A kérdező meg ha akar, menjen is külföldre. Ezért nincs miért megróni, főleg úgy, hogy az államisok mekkora %-a külföldre megy (ami valahol érthető is). Őket miért oltod?
Én nekem semmi közöm se a bioszhoz, se a kémiához, de azért hozzászólnék a témához.
Mindenki gondolatába van vmi igazság, ebbe nem isszeretnék beleszólni, csak elmondani 1 dolgot.
Én nem azt tartom genyóságnak, ha vki pár ponttal lecsúszik az államiról, és azért emgy fizetősre. Mert ha megteheti, miért ne?
sztem az a genyóság, akinek vna 200 pontja és fizetősre meg. Jó, nyilván nem az orvosira, csak szerintem ti is láttatok már olyan szakokat, ahol a fizetős ponthatárok 200-250 körül mozognak, ami szerintem nevetséges! Anyuci-apuci kicsifiai bekerülnek, ahelyett, hogy elmennének szakmára ha csak 200 pontot bírtak szerezni. És ha netalántán sikerül is elvégezniük, (amit kétlek), akkor cska gyarapítják a diplomás muinkanélküliek számát...
Nézzük a közgazdászokat. Mindenki azzal jön, hogy Dunát lehetne rekeszteni a közgazdászokkal. Ez sajnos így is van. De hol van ezek között egy igazi, jó közgazdász, aki előrelendíthetné az ország helyzetét? Jó közgazdászképzésre igenis szükség van, csak nem ennyi egyetemen és főiskolán, és jobban meg kéne szűrni az embereket, akiket ode felvesznek.
De ez csak egy példa volt.
Sok sikert a felvételihez, ja és hátha lemegy a ponthatárotok! Remélem jó orvosok lesztek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!