Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Komolyan eljutottunk odáig,...

Komolyan eljutottunk odáig, hogy "ciki" főiskolára/egyetemre járni?

Figyelt kérdés
Az előbb olvastam egy hozzászólásban,hogy az illető szerint az egyetemisták nagy részének nulla az iq-ja. Nagyon jól tudom,hogy nem minden a tanulás,hogy sokaknak nincs lehetőségük továbbtanulni vagy nem is akarnak. Azt is tudom,hogy sokszor az alacsonyabb iskolázottságúak jobban boldogulnak és okosabbak,mint azok,akik továbbtanultak. De nekem mégis rosszul esik,hogy már szinte szégyenlenem kell,hogy továbbtanulok. (megjegyzem,nem a családom finanszírozza,hanem két helyen dolgozok nappali mellett). Tény,hogy sok hülye is jár továbbtanulni,de vannak sokan,akik rengeteget tanultak azért,hogy bekerüljenek.
2011. máj. 11. 20:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
62%
Inkább tanulok, meg élem az egyetemisták f.sza életét, minthogy valami gyárban robotoljak. Azoknak nem lesz élményük, nekünk meg igen. Az a ciki, ha valaki nem tanul tovább mostanság.
2011. máj. 14. 12:00
 22/34 anonim ***** válasza:
Már az is ciki, ha valaki btk-ra vagy jogra jár? Én is ilyen beállítottságú vagyok, akkor ne menjek ilyen irányba mert majd lenéznek miatta? És ha meglesz a diplomám de nem kapok állást akkor mi van? Ha egyszer ehhez van tehetségem és kedvem, máshoz nem értek akkor ezt fogom tanulni ha lesz munkám ha nem. Az majd az én bajom lesz. Nem értem az olyan embereket akik lenézik a másikat csak azért mert más véleményen vannak mint ők.
2011. máj. 14. 13:28
 23/34 anonim ***** válasza:

Én elkezdet a főiskolát, de láttam mi megy ott, és fél év alatt esküszöm egy deka hasznos tudást nem kaptam ott. De a pénzt azt perkálni kellett. Nos, gondoltam, ez nekem nem kell, abbahagytam.

És milyen jól tettem. Azóta eltelt 3 év, nyelvet tanultam (és igen, abban van igazság, hogy nyelvtudással lehet megélni), fizikai munkát végzek és jól keresek.

Nem vagyok agyhalott a műszak végére, a mindennapi testmozgás megvan, egészséges vagyok, és nem éhezem.

Így utólag úgy érzem, hogy nem érte volna meg 5 évig iskolapadban ülni, diákhitel adósságot felhalmozni, vagy szülőket lenyúlni, vagy árufeltöltőként vagy mekiben gürizni mellette.

És mi lett volna utána? valszeg egy légkondicionált irodában növesztettem volna a fenekemet 7-16-ig tartó műszakban (vagy még rosszabb 8-17-ig), mikor hazaértem volna sík idegesen, csak lerogytam volna az ágyba agyhalottan, és mivel elment az egész napom, semmihez sem lett volna kedvem. Meghíztam volna, vagy legyengültem volna az egész napos üldögéléstől és egy forinttal nem kerestem volna többet, mint most.

Sőt! A fősuli abbahagyása után fél évig csináltam az irodista életet és még sz*rt lapátolni is elmentem volna, csak szabaduljak onnan a bezártságból.

Ja, és "büfészak" volt.

Szóval én nem lenézem az egyetemistákat és fősulisokat, de sokakat nem értem meg, hogy mégis miért csinálják? Ezért, amit fent leírtam?

Van olyan egyetemista ismerősöm, akit megkérdeztem, mit tanul. Mondott valami flancos szót. Ja, mondom, és az mit takar. Hát az ilyen izé, meg bigyó. Asszem ő sem tudta pontosan. Csak addig sem kell dolgozni, ő meg sodródik az árral.

De még őt sem nézem le, csak nem értem meg.

Van bölcsész ismerősöm, aki érdeklődésből tanulta. Na, őt tudom, hogy ez az élete. De mégis csupán a nyelvtudása kellett, hogy jó munkát kapjon. Igen jól keres.

Szóval én előbb fizetek be egy nyelvtanfolyamra és tanulok még meg 1-2 nyelvet, vagy egy kétkezi szakmát, minthogy egyetemre menjek. Nekem ez anyagilag jobban bejött.

2011. máj. 14. 13:51
 24/34 anonim ***** válasza:
Ha a szüleim nem lettek volna több diplomások, nem tanulhattam volna nyelveket és nem járhattam volna magániskolába, ahol művelt embert faragtak belőlem. Hálát adok az Istennek, hogy nem munkáscsaládba születtem.
2011. máj. 14. 13:55
 25/34 anonim ***** válasza:

Én is le voltam már nézve azért, mert egyetemre járok, olyanok szóltak be, akik szakmunkásnak tanultak, most meg nincs munkájuk... ne értsen félre senki, nincs bajom a szakmunkásokkal, apukám is annak tanult, csak én azt nem értem, hogy miért az egyetemistákra mondják ezt, hogy csak azért tanulnak, mert azt hiszik, hogy a diplomával majd milyen jól fognak keresni, közben meg minden nem diplomás azt hangoztatja, hogy szakmunkásként sokkal jobb a keresetük... most akkor ki is hajt a nagyobb fizura? a leendő diplomás vagy a szakmunkás?

és azért nem mindegy, hogy mondjuk 100ezret hogy keresel meg... hóban, fagyban, 40 fokban kőművesként, vagy esetleg szellemi munkával egy irodában.

én azok közé tartozok, akik nem tudták már 5 évesen, hogy mik akartak lenni, nem harcoltam soha az álom szakmáért, középsuliban kezdett kialakulni, hogy mi is érdekel, ilyen egyetemre is mentem, de ott végül is egy teljesen szakirányt választottam, és jobban nem is dönthettem volna.

kevés szakirányok egyike, amivel már szinte az államvizsga másnapján van munkád. és ez egy lenézett szak, mert senki sem tudja, hogy ez a szakirány mennyire piacképes...érdekes, nem?

2011. máj. 14. 13:57
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
Büfé meg bölcsész szakra nem ciki hanem szégyen!!!
2011. máj. 14. 14:09
 27/34 anonim ***** válasza:
Szakmunkásnak lenni meg már elítélendő:)
2011. máj. 14. 14:17
 28/34 A kérdező kommentje:
Már miért lenne szégyen bölcsész/büfés szakra járni? Tudod Te,mennyi ott a ponthatár? Én valahogy nem nagyon szégyenleném magam,hogy oda vettek fel,ahol pl. 420 a ponthatár,de kinek mi :)
2011. máj. 14. 14:25
 29/34 anonim ***** válasza:
nem az a lényeg, hogy mi büfészak meg mi nem, meg hogy hova mennyi a ponthatár, és hogy büszke magára az, aki össze tudott szedni x száz pontot, hanem azt kell megnézni, hogy melyik az a diploma, amivel el is lehet majd helyezkedni, és az legyen magára büszke, aki érettségi előtt meglátta az ilyen szakban a lehetőséget, és tisztességgel elvégezte, a pontszámok meg az, hogy ez reál vagy humán teljesen mindegy.
2011. máj. 14. 14:34
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem az egyetemre járás a ciki hanem az ahogy ott sokan viselkednek.

Mint többen írták is és köztudott nagyon sok hülyét és butát is felvesznek manapság.

Na ugye ezen emberek színvonala eléggé mélyen van.

És szerintem az a gáz hogy manapság ezek az emberek(0iq semmihez sem ért nem dolgozik diploma után)néznek ma le becületesen dolgozó embereket.

Már írtam ide korábban is most is leírom.

Párom mérnök,nagyon jó munkahelyen dolgozik jó fizetésért,jobban keres mint én.

Mikor mi összejöttünk én az egyetmi kollégiumot festettem(a cégünk)ő nyomult rám elég erősen(nem szeretném magam futtatni)persze nekem is tetszett így összejöttünk.

KIEMELNÉM NAGYBETŰKKEL!!!!!NEKEM ADDIG SEMMI BAJOM NEM VOLT A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓKAL.TUDTAM HOGY VANNAK SZNOBOK DE VOLTAK HAVEROK IS.BEVALLOM ŐSZINTÉN OLYANOK VOLTAK NEKEM MINT SVÁJC NEM IGAZÁN FOGLALKOZTAM VELÜK.SEMLEGESEK VOLTAK.ÓZDI GYEREKKÉNT MEGTANULTAM EMBEREKET NEM CSOPORTOSÍTUNK HENEM MEGISMERÜNK ÉS SZEMÉLYEK SZERINT TEKINTÜNK RÁJUK!!!!!

Na velem nem ez történt,ugyanis megismertem a "barátait" a szűkebb társaság7-8fő volt akik már azelőtt,hogy bemutatkoztem volna elkezdtek engem miősíteni,hogy én csak egy szobafestő vagyok és neki inkább innen kellene választania az egyetemről,mert tartani kell a szintet.

Annyit sem mondtam nekik,hogy sziasztok xy vagyok,ők már leminősítettek engem.(ezt pár oda járó ismerőömtől tudtam meg,majd mikor nyíltan rákérdeztem párom is bevallotta,hogy vannak ilyen hangok)

Nem ragozom tovább le voltam nézve.

Volt olyan,hogy sétáltam vele kézenfogva a folyosón és akik jöttek szembe nem úgy köszöntek,hogy sziasztok hanem,szia Enikő!!!!

Mikok muszáj volt velük lennem,ilyen közös bulik alkalmával szinte hozzám sem szóltak,csak egymással beszélgettek.

Le voltam nézve úgy,hogy semmit nem tudtak rólam.

1982-ben születtem,1994-ben mefeleltem a Miskolci Katolikus Gimázium felvételijén 6osztályok képzésre.

Nézzetek kérlek utána(fiatalabbak)hogy a kilencvenes évek elején mennyien jártak gimnáziumba,meg fogtok lepődni,de még azin is,hogy mennyien érettségiztek)

Fateromnek volt annyi esze,hogy nem engedett el,mondván csibész is vagyok,tanulni sincs nagyon kedvem,menjek inkább szakközépbe szerezzek szkmát,és ha utána úgy látom,akkor mehetek tovább.

Érettségizem+technikum,egy jó nevű középiskolában,de rám nagyobb hatással volt eresztapám fest cége,és abenne rejlő lehetőség.

Keresztapámék a régió legjobb festői,persze a melósok meg is vannak fizetve.

Festettünk kastélyokat,villákat,képviselőknek,de(és ami a mai világban ritka)becsületből az öreg mamiknak is akik évekig kuporgattak(persze nekik nagyon olcsón keresztapám jó ember)valamint én és külön brigádom már 6 templom freskót is csináltunk Német,Francia és Spanyolországban.

Párom szalagavatójára Drezdából jöttem haza,pont freskót csiáltunk.Mikor az egyik csoporttársa(?)megkérdezte,hogy mit dolgozom és mondtam neki,hogy templomot festek azt felelte,nyugi nem gáz most én is a tróger(vagy alja?)munkát csinálom.....De majd milyen jó lesz mert jövőre ilyen cég,meg olyan cég....

Jelenleg a srác építkezésen segédmunkás.

A templomba egy freskó festés pedig alja munka!!!!

Sikerült olyan állapotbva eljutnom,hogy fel is b.sztem magam.

És be sem fejezem.

Ki néz le kit?????

Manapság menőbb egy 30évesen a szülők nyakán élő manager(persze munkanélküli)mint mondjuk egy becsületesen dolgozó kőműves.

2011. máj. 14. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!