Tényleg botrány lesz a mai német érettségiből?
Nemrég olvastam az egyik oldalon,hogy alig tudta valaki a hallott szöveges feladatlapot,és hogy tanárok nyilatkoztak,hogy a javítókulcs nélkül nekik is nehezen menne,és hogy ebből botrány lesz.
Hallottatok róla valamit?
Max. annyi, mint 2006-ban. Angol érettségi 4 feladatához elfelejtettek javítókulcsot készíteni.
Hallottál róla bármit is?! Nem .. nem verik ezeket nagy dobra.
Ha meg lesz belőle botrány, akkor sem fogják a vizsgát megismételtetni, ha pedig igen, akkor minimum 1-másfél hónap, mire újra írjátok. Jobb esetben augusztus végén szóbeli, majd megkapjátok az érettségit.
Kell ez neked/nektek?! Nem .. hát akkor ennyi.
Azért remélem, hogy nem egy 2-re hajtasz :]]]
További sok sikert!
Nem hallottam ilyenről!!!
A tanárok és a diákok sajnos nem tehetik meg
Annyit tudok h az angol érettségin is megszívatták a diákokat, hisz olyan feladatot raktak bele amiről 2006-ban megegyeztek, hogy csak is kizárólag emelt szinten lehet benne. Szóval ez egy elég nagy gerinctelenség volt. Sőt még a felkészítők könyvekben sincs ilyen.
Még jó h nem idén érettségiztem !!!
Be tudod linkelni ezt az oldalt esetleg? Engem érdekelne, miről van szó.
Amúgy kétlem, hogy nagy botrány lenne. :(
Köszi a választ!
Nem kettesre hajtok:)
Van nyelvvizsgám középfokon.A többi feladatból a nem hivatalos javítókulcs alapján 1 hibám van az egész érettségibe,de a hallott szövegértésből a 25 pontból 4 pontot értem el,úgy,hogy kint laktam 10 hónapot Berlinbe.
Szerintem durva volt.
Én is 4 pontot értem el a halott szövegnél, sztem nagyon nehéz volt.
tudnál egy linket adni?
Első vagyok. Annyit hozzá tennék még, hogy nekünk közép szinten magyar nyelv és irodalom szóbelin az egyik tétel olyan emberről szólt, aki a magyar középiskolás tankkönyvekben meg sem található. Egyetem és főiskola szinten tanítanak csak róla.
Sikeresen kihúztam azt a tételt, ránéztem a tanáromra, elkérte. Ránézett a vizsgabiztosra és írtak róla egy hivatalos papírt, hogy a tétel nem felel meg az érettségi szabályzatának, majd húzattak velem egy másikat, ami szintén első húzásnak számított.
Ennyit a magyar oktatásról .. jó -jó, de lófxt se ér, ha elbaxák. Az érettségivel meg már semmire se mész, kirakhatod a polcra porfogónak.
Nem kell véresen komolyan venni. Ha tovább akarsz tanulni felsőbb szinten, akkor kell a jó jegy. De ha életcélod az, hogy ezt is teljesítetted, soha többé suli, akkor meg ennyi .. mehetsz árufeltöltőnek :]]]
De nem hinném, hogy neked a 'van egy érettségim és helo' életcélt tűzted ki magad elé! :]]]
Off lesz,bocsi...
és szerintetek most folyamatosan nehezítik vagy csak minket szivatnak? Mert én pl. 10-es vagyok és előrehozottat tettem..elég nagy szívás lenne,ha a többieknek jövőre olyat adnak,mint a korábbi "könnyű" években,nem? =/
Na, akkor:
Ha valaki nem tanul 14 éven át (igen-igen .. ált. isk. 1-től!!!), annak olyan rohadt nehéz lesz, hogy még abba is belepusztul, hogy mennyi 1+1.
Ha valaki tanul 14 éven át és nem csak az 'éppen 2-es legyen' kategóriára hajt, az érezheti úgy, hogy nehéz volt. De a végén úgyis 3-nál 100%, hogy jobbat produkál.
Az érettségi alapműveltség. Nem fognak nyilván 800 évszámot kérdezni történelemből, se magyarból.
Ha még nem vettétek volna észre, szinte mindegyik kifejtős, esszés. A saját véleményedet írod le szinte! Az meg nincs a javító kulcsban benne. Ha értelmes, akkor elfogadják, ha teljesen másról firkálsz, mint ami a kérdés, akkor persze, hogy 0 pontot kapsz.
Magyarban is ott a válasz az első résznél. El kell olvasni azt a cuki kis tanulmányt, válaszolni × db kérdésre és csókolom. Ha tudsz szöveget értelmezni max pontod megvan.
A nyelvi részén meg nem kell kibukni. Igaz, az érettségi nem egy nyelvvizsga szint, de a mai világban meg kell szólalnod valamilyen más nyelven is, mint az anyanyelved. Nem hiába mondják, hogy 'becsüld' meg az órákat az iskolában. Egy magántanár 2000-8000-ig vállal.
Nyilván nem fognak szakmai angolt belerakni az érettségibe, mert az felsőbb szint, de az, hogy vki ne tudjon bemutatkozni szóbelin angolul, vagy írásbelin leírni azt, hogy 'Can I help you?' .. az már szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!