Lehet egy emelt szintű német és egy közép szintű német érettségiből pontot számolni germanisztikán?
Itt azt írja, "német emelt szintű érettségi [VAGY satöbbi] ÉS [egyebek VAGY] német
közép v. emelt szintű érettségi [VAGY satöbbi]. Ezek alapján úgy tűnik, ha van egy emelt szintű németem, ami 80%-os, egy közép szintű németem, ami 90%-os és egy középfokú nyelvvizsgám, akkor (80+90)*2=340 pontot kapok, valamint 40 és 28 pluszpontot az emelt szintért és a nyelvvizsgáért. Ez összesen 340+40+28=408 pont. Ez igaz lehet?
És tudod mit? Aki mindenből kettes évvégén, és kettesre is érettségizik, kivéve persze a németet, és németből emelt szinten 85%-ot ér el, németből van középfokú nyelvvizsgája és még hátrányos helyzetű is, az 420 pontot kap, mégpedig így:
(német érettségi eredmény)*4+(emelt szintű német miatti pluszpont)+(hátrányos helyzet miatti pluszpont)+(német középfokú nyelvvizsga miatti pluszpont)
Tehát (85*4)+(40+20+28)
Azaz 340+88
De maximum 80 pluszpontot kaphat, ezért 340+80=420 pont.
:D
Ezt nézd:
Tehát a hátrányos helyzetet nem azért kapom, mert buta vagyok (már ha tényleg az vagyok), hanem mert rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult vagyok.
Egyébként itt van, hogy hogy áll a helyzet, ha feltételezzük, hogy az írásbelik eredményeivel meg fognak egyezni a szóbelivel együtt nézett teljes érettségik eredményei.
Amint láthatod, a felvi pontszámító kalkulátora szerint helyes az, amit írtam.
A német szóbelin az egyik csaj azt mondta, hogy négyszeresen számolják az emelt németet germanisztika német szakán, és az ELTE HÖK-ének egyik tagja azt írta, hogy jól számoltam, ez helyes számolás így.
Egyébként nem álmodtam arról, hogy hogyan számolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!