Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Minek kell érettségi egy...

Minek kell érettségi egy mozdonyvezetőnek vagy egy kamionsofőrnek?

Figyelt kérdés
A minap olvastam, hogy a mozdonyvezető tanfolyamhoz alapfeltétel az érettségi. Ezenkívül láttam, hogy egy kamionos cég érettségivel keres sofőröket. Jobban el tudja vezetni attól hogy van érettségije?
2011. ápr. 30. 16:22
1 2 3 4
 21/40 anonim válasza:
55%

Az egyetemek, főiskolák csak egy kifogás, egy álca arra, hogy valaki nem akar se dolgozni se tanulni. Sajnos legtöbben csak azért mennek egyetemre, hogy ne kelljen elmenni dolgozni (mert a munka büdös) és a szülő eltartsa őket. A csemete mikor kijön a gimiből, a szülő választást kínál neki, vagy dolgozol vagy tanulsz! Persze a gyerek egyiket sem akar, főleg dolgozni nem, így hát alibiként elmegy egyetemre. Persze tanulás helyett, csak bulizik. Szörnyű, hogy manapság a fiatalok között ez a trendi. Könnyebb anyuci-apuci keservesen összegürcölt pénzéből játszani a trendisrácot/trendicsajszit. És hogy miért nézik le azt aki nem az egyetemen lődörög munka helyett? Mert nem olyan trendi mint ők. Sajnos a szülő azt gondolja, hogy így majd lesz vki a csemetéjéből és nem kell úgy gürcölnie mint neki, ezért tesz meg mindent. A szülők még abban a hitben vannak, hogy aki elvégzi az egyetemet abból biztosan lesz valaki. Ez 20-30 éve még valóban így volt, akkor még nem is volt ennyi egyetemista, mert akkor még az egyetemek tudást és diplomát adtak, nem alibit a munkakerülésre mint manapság.

KI HOGY LÁTJA EZT?

Egy 25 éves 6 éves munkaviszonnyal rendelkező SZAKMUNKÁS, és már elértem egyet s mást az életben. Ezt hány "Zegyetemista" tudja elmondani?

2011. máj. 3. 22:27
 22/40 anonim ***** válasza:
48%
én sok helyen a diplomát tenném alapnak, pont a leírt indokok miatt, mivel az már annyira alapkövetelmény
2011. máj. 3. 22:31
 23/40 anonim ***** válasza:
39%

Az egyetemek még most is tudást, és diplomát adnak. Arról nem tehetnek, hogy bizonyos szakok nem keresettek a munkaerőpiacon. Az általánosításodnak semmi értelme nincs, vannak nagyon keresett szakok is, de te kollektíve lehúzod az összes egyetemistát. Nagyon örülök, hogy 25 évesen elértél egyet s mást, de egyetemista is elmondhatja ugyanezt: szerzett egy diplomát. A 25 éveddel pedig ne példálózz, mert egy egyetemista az idő alatt amíg te dolgoztál, ő tanult, így eleve értelmetlen munkahelyi sikerekre vetíteni, eleve időhátránnyal indul (ha te erre gondoltál egyet s mást alatt).

A "Zegyetemista" szavadnak mi értelme? Ha a zoxigénre és társaira akartál célozni, az egy baklövés volt, igen ritkán használjuk ezt a kifejezést: az egyetemista. Más szavaknál, ahol sokszor használunk névelőt, megérteném, de itt... Érthetetlen.

2011. máj. 3. 23:44
 24/40 A kérdező kommentje:

22:27

Veled egyetértek! Igazad van abban hogy Magyarországon már nem egyetemek működnek hanem diplomagyárak. Már minden hülyének kilóra osztják a diplomát!

2011. máj. 4. 01:24
 25/40 anonim ***** válasza:
81%

Menj BME-re vazze, ott vegyél kilóra diplomát.

Azért mennek a fiatalok egyetemre, mert érdekli őket az a választott tudomány, amit tanulni akar, és amivel később foglalkozni szeretne. Elmehetett volna szakmunkásnak is, de nem tette. Majd ráér, ha kihullik az egyetemről/főiskoláról.

Engem pl. édekel az autószerelés. Meg az informatika. Meg a matek, stb. Miért nem az autószerelést választottam?

- Azért, mert két éves diplomával 400k-t fogok keresni alsóhangon. Itthon. Autószerelőként mennyit kapnék két év múlva? Mi garantálja, hogy növekszik a munkaerő-piac?

- Ha elhelyezkedek, mint szerelő, hogyan fogom csillapítani a tudásszomjamat? Nem lesz rá időm napi 8 óra meló mellett. Fordítva azért könnyebb elképzelni, nem? Hazaérsz 5-re, behúzódsz a műhelybe, és csinálsz valami hasznosat. Nem aggódsz azon, hogy miből fogsz kaját venni. Mínusz stresszfaktor.

Nem csak a pénz miatt csinálod végig, hanem azért mert szereted és van egy életcélod, amit el akarsz és el fogsz érni.

Az érettségit meg azért követelik meg, hogy szűrjék a buta, lusta embereket. Azokat, akik nem képesek minimális szinten motiválni önmagukat. Mert aki nem képes önállóan dolgozni, az egyáltalán milyen (szak)munkás lenne? Képzelj el egy hidegburkoló munkást, aki nem motiválja magát arra, hogy normális munkát végezzen, aki belefásul abba, amit csinál. Az milyen minőségű munkát végez?

2011. máj. 4. 01:44
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
nekem is elegem van abból, hogy diplomagyáraknak nevezzenek komoly egyetemeket, mint a BME vagy az ELTE vagy van még pár. Tudom, hogy vannak nagyon komolytalan főiskolák is, de nagyon komoly egyetemek is, ahol ugyan nem osztogatnak kilora diplomákat! Próbáld meg! Az más kérdés, hogy némelyik főiskolán végzetteket én sem nevezném értelmiséginek, na de ne általánosítsunk, mert ez így nem igaz!
2011. máj. 4. 05:48
 27/40 anonim ***** válasza:
Ha olyan egyszerű szerezni diplomát , szerez te magad is , hidd el meggondolnád magad .
2011. máj. 4. 10:32
 28/40 anonim ***** válasza:
Tényleg, csináljunk egy tesztet. Szerezz érettségit és jelentkezz a BME bármelyik szakára.Egyébként meg üzenem annak, aki szerint a diákok csak bulizni mennek az egyetemre: az orvosok, jogászok,mérnökök tényleg végigbulizzák az egész évet,egy dekát se tanulnak ám ahhoz, hogy bentmaradjanak.Amúgy igen, én is simán rábíznám magam egy kettesre diplomázott orvosra, mert attól a munkáját el tudja végezni, hogy pl. a biokémia (ülj be egy előadásra, kb a kötőszavakat fogod csak érteni)nem volt a kedvence.
2011. máj. 4. 10:56
 29/40 A kérdező kommentje:
Ezek az egyetemisták mind álomvilágba ringatják magukat! Azt gondolják, ha elvégzik az egyetemet, nekik lesz a legjobb munkahelyük (ahol még dolgozni sem kell) és min. 400k-t fognak keresni. Mikor pedig megszerzik a diplomát akkor csöppennek bele a rideg valóságba, hogy diplomás munkanélküliként tengődnek. Csak hatalmas a túlképzés belőlük.
2011. máj. 4. 17:24
 30/40 anonim ***** válasza:
54%

Igy igaz, kulfoldon is sok diplomas/egyetem vegzettsegu dolgozik gyarba, mekibe.

Ez politikai otlet is. Mint irtam, koveteljunk magasabb iskolat, meg egy kozerti dolgozonak is, legyen diplomas. Mig iskolaban van, nincs a munkanelkuliek adatbazisan. A tomeg orul, hogy huha, e honapban lement a munkanelkuliek szama 0.02%-al. Nyaron meg mikor nincs suli, megint felugrik.

2011. máj. 4. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!