Minek kell érettségi egy mozdonyvezetőnek vagy egy kamionsofőrnek?
Érettségi = alapműveltség.
Ha tetszik, ha nem, ez sajnos kell már majdnem minden munkahelyre úgy, mint a nyelvtudás.
érettségi ma már olyan, mint réges-régen volt a nyolc osztály
semmit sem ér, de kell
Némelyik szakmunkás műveltebb mint a legtöbb diplomás
Ezt miből szűrted le?
Ezt most nem kell túl dramatizálni, ez a törvény jó ideje, nem pedig két napja.
És az, hogy 'némelyik' szakmunkás műveltebb, 'némelyik' diplomásnál, akkor örülj neki. Te így látod a dolgokat.
Egy ember nem azért tanul sokáig, hogy egy szakmunkást leelőzzön, magának tanul, mert műveltebb akar lenni az alapnál és több lehetőséget akar.
Hülye példa, de nem találkoztam még szakmunkással, aki pl. bíró lenne ...
Nem tudom felétek mi járja, de felénk szakmunkásképzőbe az olyan emberek mennek, akik nem akarnak tanulni, de igazán dolgozni se, így a szakmunkásképzők színvonala a békasegge alatt vannak.
Az érettségi egy alapműveltséget ad, és már olyannyira pofátlanul megkönnyítették, hogy a letétele már nem nagy kunszt (minimális tanulással simán 3).
Nem tudom miért kell túlmisztifikálni a dolgot, le kell tenni és kész. Amúgy elég gáz, hogy amikor az utcán megállítanak riportra pár embert és fogalmuk sincs a magyar történelemről se az irodalomról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!