Miért nem tud a mai fiatalok egy része helyesen írni? Most csak az itt kérdezőkre és válaszolókra értettem, tisztelet a kivételeknek!
A mai világ zsúfoltabb, időben is. Megszokhattuk, hogy kevesebb idő jut gondolkodásra, fogalmazásra és az írásra is.
Beszűrődtek a nyelvünkbe az idegen kifejezések, rövidítések.
Kezdődött az sms írással,majd jött a chat. Ezeken a felületeken hátrány is lehet(szerintem) a hagyományos értelemben vett helyesírás.
Félrepillantva ezen az oldalon is láthatunk hirdetéseket, reklámokat (de szinte bárhol)- melyek 'más' szabályokat alkalmaznak. És nagyon sok van belőlük.
A Google-be írva is elsődleges az információ.
Ha helytelenül írok, akkor is megtalálok mindent.
Nekem a wok, a sex, csaly, amikor valaki y-nal írja az i betűt a neve végén, amikor külön írja az igekötőt ,mikor egybe kellene az igével, a -sük/-sükölés, a -nék helyett -nák, vagy a mindíg...sorolhatnám még, de most ennyi jutott eszembe.
Amúgy ez nem csak a fiatalokra jellemző sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!