34 évesen beülni az iskolába azért, hogy leérettségizzek az szerintetek gáz? Egyáltalán képes lehetek rá, hogy megcsináljam?
A történetem annyi,hogy diák koromban nem szerettem magolni és a könyvek felett görnyedni. 4-es átlaggal elvégeztem egy kereskedelmi szakmunkást,majd egy vendéglátó üzletvezetőit és ennyi. 17 éves korom óta dolgozom. Amióta megszületett a kisfiam (2.5 éve),azóta motoszkál bennem a tanulás,az érettségi de a miértjét ne kérdezzétek! Lehet,hogy bizonyítani akarok magamnak... Estin 2 év az érettségi,de nem tudom menne-e? Nem vagyok buta,de tudom,hogy nem könnyü,pláne úgy,hogy szinte már semmire sem emlékszem.
A munkám,a vállalkozásunk az olyan,hogy ehhez nincs szükségem az érettségihez,de... A férjemnek így is jó vagyok,de támogat,akárhogy is döntök. Mi a véleményetek? De kérlek ne szidjatok,mert így is nagyon bánt,hogy akkor ez nem érdekelt. Mennyire nehéz a levelezőin tanulni? Egyáltalán,hogyan működik? Annyit tudok,hogy heti 2 nap délután 1-től este 6-ig. Írjatok véleményt és tanácsot. Köszönöm!
El tudod végezni, vágj bele! :)
Az érettségi egyáltalán nem nehéz...komolyan mondom. Csak be kell gyakorolni. :)
Én is tök hülye vagyok töriből, sosem írtam az órán a vázlatot, mindig mást írtam helyette, firkálgattam. Csak azért nem buktam meg, mert puskáztam minden dolgozatkor. Mégis négyest írtam az érettségin belőle (mondjuk a szóbelivel lehúztam 3-asra, de még a tételcímeket sem tudtam, nemhogy a tételeket :D).
A barátnőm tavaly együtt érettségizett az anyukájával. :)
És több ismerősöm is van, aki bőven 30 fölött szerezte meg, vagy épp most jár suliba.
Hajrá! :)
Tanulás utáni vágy nem korhoz kötött. Én csak gratulálok neked, ha 34 éves fejjel úgy érzed, be kell fejezned a tanulmányaidat. Ahol én dolgozom (kereskedelem) sok olyan beosztottam van, akinek 8 általános van meg. Szinte kivétel nélkül mindegyiknél sikerült elérni azt, hogy betegyék a seggüket az iskolapadba és leérettségizzenek.
Ebből adódóan a tapasztalatok, amiket hallottam: nem nehéz, tömbösített anyag, a tanárok általában normálisan állnak a dolgokhoz (pl. dolgozol), hiányzásokat nézik (igazolás kell).
Szerintem meglehet csinálni, nem hinném, hogy bárkinek nagy gondot okozna ez a fajta iskolai lét.
Tanulni mindenhol kell, hiszen elsősorban magadnak tanulsz :]]]
Ne feledd, sosem késő semmit elkezdeni. Ha pedig belevágsz, akkor ne futamodj meg és törekedj arra, hogy a minimálisnál egy picivel többet mindig tudjál a tananyagból.
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!