Hogy térjek át a magolásról a rendes tanulásra?
Figyelt kérdés
2 hét múlva érettségi ugye, most ezerrel tanulok. Az a baj, hogy engem sose tanított meg senki sem tanulni, jó tudom, hogy ezt nem szokás.. De mégse alakult ki nálam egy jó tanulási stílus, nem tudok tanulni úgy érzem... Állandóan csak magolok, és az a probléma vele, a legnagyobb problémám, hogy nagyon lassan megy, sok idő.. ami most nincs.. Próbáltam, hogy pl elolvasom többször a törit, és elmondom utána magamnak, de mintha így kevésbé maradna meg az agyamban.... :S :S
Légyszi segítsetek, hatalmas szükség van most a segítségetekre! Mit kellene tennem, és hogy?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat! :)
2011. ápr. 23. 20:32
1/3 Inez.R. válasza:
Először is: másfél óránként tarts 10-15 perc szünetet, különben begörcsölsz. Mosogass el, csinálj egy szendvicset magadnak, locsolj virágot, vagy bármi. Csak a csetelést, sms írást és hasonló dolgokat hagyd ki, mert ha választ vársz valamire, az el fogja terelni a figyelmedet a feladatról. Tanulás közben egy- egy fejezet után képzeld azt, hogy te vagy a tanár, és el kell magyaráznod röviden valakinek, miről olvastál. Menni fog, biztos vagyok benne. Sok sikert. :)
2/3 A kérdező kommentje:
Dehát olvasgassam át többször előtte, vagy mit csináljak, hogy meg is maradjon rendesen a fejemben?:S
2011. ápr. 24. 00:09
3/3 Inez.R. válasza:
Az adottságaidtól is függ a módszer, de a tantárgytól is. Pl én a matekot 4 éven át egyedül tanultam, mert a tanár csak összezavart. Órákra nem kellett bejárnom, mert levelezőn érettségiztem. Minden vizsgán meg akart buktatni a tanár, de sosem jött neki össze. A matek olyan, mint egy keresztrejtvény, ha játéknak fogod fel és az összefüggésekre figyelsz, akkor még szórakoztató is. A nyelvtanulás is más, ott én mondatokat gyakoroltam be, és a nyelvtant így rögzítettem magamban a legkönnyebben. Sokat segítettek ebben a külföldi Tv adások, ahol az irodalmi nyelvet hallgathatja az ember pl a híradóban is. Történelem tanuláshoz az évszámok nagyon fontosak, hogy az ember el tudja helyezni időben az eseményeket, és tiszta legyen fejben hogy Mátyás király nem a Hitler után uralkodott.. Az évszámokat mindig valamihez kötöttem, pl szülinaphoz, névnaphoz, iyesmihez. Ugyanígy most az egyetemen is pl a jogszabályokat is számokkal együtt kell megtanulni, és nincs gondom ezzel sem. Drukkolok Neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!