Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen közmondásokkal/idézetek...

Milyen közmondásokkal/idézetekkel motiválhatnám magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
Bunkók kíméljenek légyszi...
2011. aug. 20. 17:20
 1/6 anonim ***** válasza:
gyakorlat teszi az embert mesterré
2011. aug. 20. 17:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Esetleg hogy a most befektetett energia majd megtérül.

Vagy jól hangzik, hogy nem az iskolának, hanem magadnak tanulsz...csak ez meg nem igaz...

2011. aug. 20. 17:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem elég, ha megnézel pár kérdést ezen az oldalon, vagy bemész egy munkaügyi központba. Motiválni fog, amit ott látsz. Tanulás nélkül már utcát sem seperhetsz. Ha meg meg is akarsz élni, akkor most kell megalapoznod a jövődet azzal, hogy tanulsz, és nem vágod el magad előre a továbbtanulási lehetőségektől (sokan a pályaválasztás előtt döbbennek rá, hogy ha egy kicsit jobban odafigyelnek egyes tantárgyakra, sokkal több kapu lenne nyitva előttük).

A valóság jobb motiváció minden idézetnél. "Tanulni" lehet, hogy unalmas, szar és különbenis, de "tudni" hatalom.

2011. aug. 20. 17:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj tinó, mert ökör lesz belőled...

Amúgy én anno az egyetemen azzal motiváltam magam, hogy kitettem háttérnek az álom autóm képét. Ha nem volt kedvem tanulni, pedig kellett volna, akkor csak ránéztem és egyből tudtam, hogy ha lediplomázok (mérnöki), akkor lesz jól fizető állásom és akkor lesz esélyem arra az autóra. Persze azóta már elvégeztem az egyetemet és arra is rájöttem, hogy semmi szükségem arra az autóra. De akkor motiváló eszköznek pont jó volt.

2011. aug. 20. 17:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Keserű a tudás gyökere, de a gyümölcse annál édesebb.
2011. aug. 20. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát nézz körül a környezetedben, barátok/ismerősök körül. Biztos ismersz olyanokat, akik buták, alul iskolázott, tirpák, magukat okosnak képzelő, de annál ostobább emberszerű képződmények. Akik böszkék a hülyeségre, úgy beszélnek, mint Győzike és azt hiszik, hogy valakik. Na, engem ez motivált: véletlenül se legyek ilyen sötét.
2011. aug. 20. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!