Szülők ti mit szólnátok, ha a gyereketek ilyen ötlettel állna elő?
"Hiszen, mint írtam 30kredit/év fölött nem rakhat át kt-be..."
De ha elfogy a 12 félév, vagy az adott intézményben a képzési idő + 2 félév, akkor átrakják.
Az más kérdés, hogy 30 kredit/év alatt akkor is átrakhatják, ha még van ingyenes féléve.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:46!!!
Tudsz számolni, vagy azt nem tudod, hogy a diplomához 240 kredit kell... Tehát ha minden évben csinál mondjuk negyvenet, akkor hat év alatt megvan a diplomája... Akkor hová is pakolják át???
Ezt most másoltam a felviből(az alap és mesterképzésre együttesen vonatkozik):
1.1. Egy személy 12 féléven át folytathat a felsőoktatásban tanulmányokat államilag támogatott képzésben, beleértve a felsőfokú szakképzést is. (A támogatási idő legfeljebb 2 félévvel megnő, ha a hallgató egységes, osztatlan képzésben vesz részt és a képzési követelmények szerint a képzési idő meghaladja a 10 félévet.)
Tehát ha én hat évig (tehát 12 félévig) csinálom az alapképzést, akkor a mesterért már fizetni kell, mert többet nem fizet az állam.
tegnap 13:36!
"Tudsz számolni, vagy azt nem tudod, hogy a diplomához 240 kredit kell..."
Ez önmagában hülyeség, a 240 kredit nem általános. Nekem 7 féléves képzésem van, félévenként 30 kredittel, ami összesen 210 kredit. De rengeteg 6 féléve képzés is van.
"Tehát ha minden évben csinál mondjuk negyvenet, akkor hat év alatt megvan a diplomája... Akkor hová is pakolják át???"
A képzési idő + 2 félév áll rendelkezésre. Ha ez a képzési idő 5 év volt, akkor még befejezheti államin 6 év alatt, egyébként nem. Szóval a leggyakoribb, 6 vagy 7 féléves alapképzéseket legfeljebb 8 vagy 9 félév alatt lehet befejezni államin, az ezen felüli féléveket fizetni kell, hiába maradt még a 12 félévből. Ami megmaradt, azt persze később felhasználhatja mesterképzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!