Szülők ti mit szólnátok, ha a gyereketek ilyen ötlettel állna elő?
Először is nem 4 évet, hanem 8 évet finanszíroz az állam... Mivel az évenkénti kredit 60, de min 30 kredit megszerzése esetén nem sorolhatnak át kt-re...
Másodsorban most kérheted az átvételedet a szorgalmi időszak végéig... így a következő félévben (jelen esetben a 2011/2012/1-es félév) már az új szakon kezdhetsz... És még ki sem kell hagynod semmit...
Azt javaslom, hogy ezt az évet már fejezd be, talán tudsz tárgyakat is átvinni...
Ha az én lányom (fiam) lenne, megengedném, de én sem örülnék neki, ha félbehagynád amit elkezdtél. Egyrészt semmi garancia rá, hogy visszamész és bejefejezed (bárhogy alakulhat kint az életed). Másrészt meg a szüleid úgy érzik (szerintem), hogy nem tudod befejezni azokat a dolgokat, amiket elkezdesz, és félnek, hogy ez az életben is mindig így lesz majd.
Ettől függetlenül a Te utad, és úgy csináld, ahogy Te jónak látod! A szülők meg fognak enyhülni.
Összesen 12 FÉLÉVET finanszíroz az állam, de ebből csak 8-at vagy 9-et lehet alapképzésre használni, én úgy tudom.
Mindenesetre a 12 FÉLÉV az biztos. Szó sincsen 8 évről.
Igen, 12 félévet fizet.
Alapképzésre a képzési idő + 2 félév van. Mivel új helyre mennél, ezt ott is megkapnád teljesen, de az itt eltöltött 2 félév már nem jön vissza a 12-ből, ezt vedd figyelembe, mert lényeges lehet a mesterképzésnél.
Hogy jön ide az MSc??? Oda külön kell majd jelentkezni...
Kérdező, ha három éves a szakod akkor így van, de ha négy, akkor nem... Hiszen, mint írtam 30kredit/év fölött nem rakhat át kt-be... Valamint minden tárgyat háromszor vehetsz fel államileg finanszírozott keretben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!